Loading...
P0100002
Glükozamin Start tabletta
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Jelenleg nem rendelhető
Glükozamin Start tabletta

Glükozamin Start tabletta

Az egészséges ízületekért kutyáknak és macskáknak
30 db tabletta

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

  • Hatékony porc- és ízületvédelem: glükozamin kutyáknak és macskáknak
  • Fontos szerepet játszik az ízületi porcok épségének megőrzésében és regenerálódásában
  • Segíti az ízületek normál működését és mozgathatóságát
  • Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik
  • Fogyasztása ajánlott mozgásszervi panaszok (pl. ízületi gyulladás, kopás) megelőzésére és kiegészítő kezelésére is

A glükozamin az egyik legalapvetőbb természetes porc- és ízületvédő hatóanyag. Tudományos vizsgálatok bizonyították a hatékonyságát és állatorvosok is rendszeresen ajánlják a mozgásszervi problémák kiegészítő kezeléseként.

A Petamin Glükozamin Start tablettával könnyedén tudod biztosítani kedvenced számára ezt az alapvető tápanyagot, hozzájárulva az egészséges, boldog, és fájdalommentes életéhez.


Készleten

1 990 Ft
Egységár: 66 Ft/tabletta
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 1 891 Ft. Megtakarítás 199 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 1 791 Ft. Megtakarítás 597 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 15,6 g

Kedvenceink életét a mozgás teszi teljessé!

 

A kutyák és macskák egyaránt aktív állatok, szó szerint lételemük a mozgás: a játék, a kalandozás és a fürkészés. Ha szeretnéd, hogy kedvenced testileg és lelkileg is egészséges, kiegyensúlyozott legyen, akkor fontos, hogy minden életszakaszban megfelelő testmozgáshoz tudjon jutni.

Sajnos ahogyan nálunk embereknél is kialakulnak a porc- és ízületi betegségek, úgy a kutyákat és macskákat sem kímélik ezek a problémák. A helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a túlsúly, és az idősebb kor mind hozzájárulhatnak a mozgásszervi panaszok kialakulásához.

Megdöbbentő adatok a degeneratív („kopásos”) ízületi betegségekről:

  • az 1 év feletti kutyák 20%-át és a 8 év feletti kutyák 80%-át érintik1
  • az 1 év feletti macskák 60%-át és a 10 év feletti macskák 90%-át érintik2

Kedvenceink ugyan szavakkal nem tudják elmondani nekünk, ha ízületi fájdalmakat éreznek, de az intő jeleket észrevehetjük: a mozgékonyság csökkenése, instabilitás, merev mozgás, sántítás, séta közbeni meg-megállás vagy éppen hosszabb pihenés után nehézkes felkelés.

Szerencsére a bajok megelőzésében, kiegészítő kezelésében sokat segíthet a glükozamin!

 

Glükozamin: a porcok és ízületek egészséges működéséért!

 

A glükozamin egy természetes anyag, úgynevezett aminocukor, amely glükózból és a glutamin nevű aminosavból épül fel. Elengedhetetlen építőköve az egészséges porcban és ízületi folyadékban megtalálható glükozaminoglikánoknak (pl. kondroitin, hialuronsav).

Kutatások kimutatták, hogy a glükozamin serkenti a porc szerkezetét adó glükozaminoglikánok és kollagén termelését, ezzel hozzájárulhat a porcok, ízületek fejlődéséhez és regenerációjához.3-6 Egyúttal a porcszövetet bontó enzimekre és a gyulladáskeltő citokinekre gátló hatással van, ezért fontos szerepe lehet a porcok épségének megőrzésében is.4,6

Mindezek mellett kutatások szerint a glükozamin fokozza az ízületi folyadék termelését, így javítja az ízületi folyadék viszkozitását (belső súrlódását) is, amely biztosítja azt, hogy a porcos felszínek elmozduljanak egymáson, de egymást ne sértsék.3,5,7,8 Igazolt tény, hogy ízületi betegségben szenvedő állatoknál ez a viszkozitás jelentősen lecsökken.

A glükozamin kutyáknak és macskáknak is hatásos: klinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy minkét állatnál támogatható vele a porcok és ízületek védelme, csökkenthető a porcszövet és ízületi folyadék állapotának romlása, csökkenthető a gyulladás, enyhíthető a fájdalom és javítható a mobilitás (mozgékonyság).5,9-15

A glükozamin rendszeres bevitelével akár jelentősen javítható az ízületi problémákban szenvedő állatok életminősége, illetve megelőzhetőek a súlyosabb gondok is. Különösen igaz ez akkor, ha ez a kiegészítő kezelés/megelőzés megfelelő táplálással és életmóddal társul.

 

Milyen esetekben ajánljuk a Petamin Glükozamin Start tabletta használatát?

 

A glükozamin kutyáknak és macskáknak egyaránt erősen javasolt. Egy alapvető fontosságú porc- és ízületvédő hatóanyag, lényegében az a minimum, amire minden kutyának és macskának szüksége van – függetlenül korától vagy állapotától.

A terméket ajánljuk megelőzésre, ízületi betegségek (pl. gyulladás, kopás), ízületi sérülés, fejlődési rendellenességek (pl. diszplázia) és ízületet érintő műtétek utáni gyógyulás esetére is. Különösen olyan esetekben segíthet ez a termék, amikor a betegség még kezdeti szakaszában van, a tünetek megfelelő táplálással, mozgással és minimális étrend-kiegészítéssel kordában tarthatóak.

Hivatkozások

1 Anderson KL, O'Neill DG, Brodbelt DC, et al. Prevalence, duration and risk factors for appendicular osteoarthritis in a UK dog population under primary veterinary care. Sci Rep. 2018;8(1):5641.

2 Bennett D, Zainal Ariffin SM, Johnston P. Osteoarthritis in the cat: 1. how common is it and how easy to recognise?. J Feline Med Surg. 2012;14(1):65-75.

3 Beale BS. Use of nutraceuticals and chondroprotectants in osteoarthritic dogs and cats. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2004;34(1):271-viii.

Jerosch J. Effects of Glucosamine and Chondroitin Sulfate on Cartilage Metabolism in OA: Outlook on Other Nutrient Partners Especially Omega-3 Fatty Acids. Int J Rheumatol. 2011;2011:969012.

Neil KM, Caron JP, Orth MW. The role of glucosamine and chondroitin sulfate in treatment for and prevention of osteoarthritis in animals. J Am Vet Med Assoc. 2005;226(7):1079-1088.

Henrotin Y, Lambert C. Chondroitin and glucosamine in the management of osteoarthritis: an update. Curr Rheumatol Rep. 2013;15(10):361.

Vasiliadis HS, Tsikopoulos K. Glucosamine and chondroitin for the treatment of osteoarthritis. World J Orthop. 2017;8(1):1-11.

8 Jerosch J. Effects of Glucosamine and Chondroitin Sulfate on Cartilage Metabolism in OA: Outlook on Other Nutrient Partners Especially Omega-3 Fatty Acids. Int J Rheumatol. 2011;2011:969012.

9 Vandeweerd JM, Coisnon C, Clegg P, et al. Systematic review of efficacy of nutraceuticals to alleviate clinical signs of osteoarthritis. J Vet Intern Med. 2012;26(3):448-456.

10 Comblain F, Serisier S, Barthelemy N, Balligand M, Henrotin Y. Review of dietary supplements for the management of osteoarthritis in dogs in studies from 2004 to 2014. J Vet Pharmacol Ther. 2016;39(1):1-15.

11 Bhathal A, Spryszak M, Louizos C, Frankel G. Glucosamine and chondroitin use in canines for osteoarthritis: A review. Open Vet J. 2017;7(1):36-49.

12 Aragon CL, Hofmeister EH, Budsberg SC. Systematic review of clinical trials of treatments for osteoarthritis in dogs. J Am Vet Med Assoc. 2007;230(4):514-521.

13 Lascelles BD, DePuy V, Thomson A, et al. Evaluation of a therapeutic diet for feline degenerative joint disease. J Vet Intern Med. 2010;24(3):487-495.

14 Bennett D, Zainal Ariffin SM, Johnston P. Osteoarthritis in the cat: 2. how should it be managed and treated?. J Feline Med Surg. 2012;14(1):76-84.

15 Lopes Júnior OV, Inácio AM. Use of glucosamine and chondroitin to treat osteoarthritis: a review of the literature. Rev Bras Ortop. 2013;48(4):300-306.

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
KutyáknakMacskáknak
< 10 kg 1 tabletta / nap < 3 kg Kétnaponta 1 tabletta
10-40 kg 2 tabletta / nap > 3 kg 1 tabletta / nap
> 40 kg 3 tabletta / nap

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetevők: dikalcium-foszfát, stabilizálószer (dextróz), emulgeálószer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló (sztearinsav), emulgeálószer (kroszkarmellóz-nátrium), stabilizálószer (povidon), csomósodást gátlók (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid). 

Aktív összetevő (tablettánként):
Glükozamin-szulfát 140 mg

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 9,7 %, nyers zsír: 4,4 %, nyers rost: 10,8 %, nyers hamu: 29,89 %.

Emberi vitamin, gyógyszer kutyáknak és macskáknak: adhatok, nem adhatok?
2022. 05. 23.
Emberi vitamin, gyógyszer kutyáknak és macskáknak: adhatok, nem adhatok?
Vajon adhatok embereknek szánt készítményeket bundás barátomnak? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán.
Életmód Tovább a cikkre
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
2022. 05. 09.
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
Sokszor kihívást jelenthet egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak, hiszen a szemfüles négylábúak azonnal kiszúrják. Tippek, tanácsok.
Életmód Tovább a cikkre
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
2022. 05. 02.
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
Mikor mondható egy kutyára az, hogy szenior korba lépett? Milyen kiegészítőkre, mikor van szüksége az idős kutyáknak? Idős kutyák gondozása.
Szenior Tovább a cikkre
Erre érdemes odafigyelnünk, az idős macskák gondozása során
2022. 05. 03.
Erre érdemes odafigyelnünk, az idős macskák gondozása során
Hány éves cica számít már idős macskának? Megelőzhetőek az idős macskák egészségügyi problémái? Kérdések, válaszok az idős cicák kapcsán.
Szenior Tovább a cikkre
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
2022. 04. 25.
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Milyen vitaminokra/kiegészítőkre, mikor van szüksége kisállatunknak? Íme 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Junior Tovább a cikkre
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Glükozamin Start tabletta
1 990 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal