Loading...
Fényes szőr & Egészséges bőr csomag
Minden termék
Új termék
Petamin

Fényes szőr & Egészséges bőr csomag

Extra törődés kedvenced szőrzetének és bőrének - természetes hatóanyagokkal

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK KEDVENCED SZÁMÁRA

  • 3 termék 1 csomagban: természetes hatóanyagok kombinációja a fényes szőr és egészséges bőr fenntartásáért
  • Kutyáknak és macskáknak, szőr- és bőrproblémák megelőzésére, kiegészítő kezelésére egyaránt javasoljuk
  • Vedlés, korpás, száraz bőr, gyakori szőrhullás, ekcémás panaszok, bőrfertőzés, gyulladások, allergia esetén is kiváló választás
  • 3 különböző szőr- és bőrápoló táplálékkiegészítő együtt! Csomagban MINDIG olcsóbb: 16 370 Ft helyett -8% kedvezménnyel csak 14 999 Ft-ért!
Raktáron
Kiszállítás:
1-3 munkanap
16370 Ft
14 999 Ft
Állandó csomagkedvezmény
A csomag tartalma:
  • 1 db Emésztés Komfort paszta (1 x 3370 Ft)
  • 1 db Halkollagén Peptidek por (1 x 7370 Ft)
  • 1 db Prémium Norvég Lazacolaj (1 x 4490 Ft)
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 14 249 Ft. Megtakarítás 1 500 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 13 499 Ft. Megtakarítás 4 500 Ft.

Miért állítottuk össze ezt a csomagot?

 

Általában a fényes, ragyogóan szép szőrzet az, amit legelőször észreveszünk egy kutyán vagy egy macskán. Persze a külső megjelenés nemcsak esztétikai szempontból fontos, kedvenced általános egészségi állapotáról is sokat elárul. Nem véletlen, hogy az állatorvos is kiemelt figyelmet fordít rá a kivizsgálások során.

A szőrnél is fontosabb azonban az, ami alatta rejtőzik! Egészséges bőr nélkül ugyanis egészséges szőrzet sincs. A kettő szorosan együttműködik és többek között a hőszabályozásban, külső hatások elleni védelemben, immunitásban, hidratációban és a tápanyag-raktározásban is szerepet játszik.

Egy gazdi sem szereti azt látni, ha kedvence vakarózik, allergiától, szőr- vagy bőrproblémáktól szenved. Sajnos ez még egészséges táplálás és a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordulhat...

A Petamin Fényes szőr & Egészséges bőr csomag extra törődést biztosít kedvenced szőrzete és bőre számára, segíti a problémák megelőzését, kezelését. Kutya szőrhullás és macska szőrhullás ellen is hasznos. Használd a helyes étrend kiegészítéseként,  ezzel mindent megtéve a csillogó, fényes szőrzet és egészséges bőr megőrzéséért!

 

Milyen termékeket tettünk a csomagba?

 

A csomagban 3-féle terméket találsz, méghozzá állandóan kedvezményes csomagáron: 16 370 Ft helyett -8,1% kedvezménnyel csak 14 999 Ft-ért!

 

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml)

 

Friss, fenntartható halászatból származó norvég lazacból kinyert, hidegen préselt lazacolaj. Egyik leggazdagabb forrása az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, melyeket a kutyák és a macskák szervezete nem képes magától előállítani. Kutatások szerint a kiegyensúlyozott omega-3 és omega-6 bevitel segíti a fényesebb, dúsabb szőrzet és egészségesebb bőr fenntartását.1-3

Ezeknek a többszörösen telített zsírsavaknak a hiánya ekcémához, bőrszárazsághoz, korpásodáshoz, durva, élettelen szőrzethez, szőrhulláshoz és egyéb bőr- és szőrproblémákhoz vezethet.1-7 Számos kutatás igazolta, hogy gyulladáscsökkentő hatásúak, segíthetnek például az allergiás bőrgyulladás, hámlás, viszketés, bőrfertőzések leküzdésében, a bőr és szőrzet állapotának javításában.1-7

A termék garantáltan szennyeződésektől mentes, megfelel a GMP+FSA nemzetközi szabvány követelményeinek. A praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

 

Petamin Emésztés Komfort paszta (100 g)

 

Az emésztőrendszer jó működése nemcsak az ételek lebontása és a tápanyagok felszívódása miatt fontos, hatással van a bőr és a szőrzet egészségére is! Éppen ezért tettük bele ebbe a csomagba a Petamin Emésztés Komfort pasztát, amely egyedülálló összetételével támogatja a jó emésztést, segíthet a macska szőrhullás ellen és a kutya szőrhullás ellen is.

Kutyáknak és macskáknak is ízletes finomság, tele értékes tápanyagokkal és rostokkal. A benne lévő B2-vitamin (riboflavin), B7-vitamin (biotin) és halolaj támogatja a bőr és szőrzet egészségét, az árpamaláta-kivonat és a szárított sörélesztő természetes forrása a bőr- és szőrkondíció fenntartásához elengedhetetlen B-vitaminoknak, antioxidánsoknak és aminosavaknak.8-12

A rostanyagok és olajok elősegítik a lenyelt szőrszálak ürülését és megakadályozzák azok összeállását a gyomor-bélrendszerben. A pasztában található taurin is, amely nélkülözhetetlen aminosav macskáknak, de kutyáknak is szüksége lehet rá az egészséges élethez.

 

Petamin Halkollagén Peptidek por (200 g)

 

A Petamin Halkollagén Peptidek por a francia Weishardt cég által előállított, prémium minőségű Naticol® BPMG kollagént tartalmazza. 100% tisztaságú, hidrolizált (előemésztett), rendkívül jól felszívódó és hasznosuló halkollagén, amely tökéletesen oldódik, bármilyen ételhez adagolható. Kutyák és macskák is nagy örömmel fogyasztják!

A kollagén a leggyakoribb fehérje a kutyák és macskák testében – kb. 30%-a az összes fehérjének és kb. 70-80%-a a bőrben található fehérjének. A bőr és a szőrzet egészsége szempontjából az I-es típusú kollagén a legfontosabb, ebből áll a Petamin Halkollagén Peptidek por is.

A bőr középső, legnagyobb rétege (dermis) elsősorban kollagénből áll, anyagcsere szempontjából is ez a legaktívabb és itt találhatóak a faggyúmirigyek és a szőrtüszők is. A megfelelő kollagénbevitel ezért nagyon fontos kutya, macska szőrhullás ellen, az egészséges, hidratált bőr és puha, fényes szőrzet fenntartásához – sőt, még az erős körmök növekedésének is alapfeltétele.

Hivatkozások

1 National Research Council. Fats and fatty acids. Nutrient Requirements of Dogs and Cats. Washington, DC: The National Academies Press, 2006, pp 81-110.

2 Biagi G, Mordenti AL, Cocchi M, Mordenti A. The role of dietary omega-3 and omega-6 essential fatty acids in the nutrition of dogs and cats: a review. Prog Nutr. 2004;6(2):97-107.

Bauer JJE. Essential fatty acid metabolism in dogs and cats. Rev Bras Zootec. 2008;37(SPE):20–27.

www.veterinary-practice.com/article/essential-fatty-acids-in-veterinary-dermatology-do-they-have-a-place

Watson TD. Diet and skin disease in dogs and cats. J Nutr. 1998;128(12 Suppl):2783S-2789S.

Hensel P. Nutrition and skin diseases in veterinary medicine. Clin Dermatol. 2010;28(6):686-693.

7 Magalhães TR, Lourenço AL, Gregório H, Queiroga FL. Therapeutic Effect of EPA/DHA Supplementation in Neoplastic and Non-neoplastic Companion Animal Diseases: A Systematic Review. In Vivo. 2021;35(3):1419-1436.

8 Chaves DFS. Malt extract as a Healthy Substitute for Refined Sugar. Am J Biomed Sci & Res. 2019;4(1):52-53.

9 Qingming Y, Xianhui P, Weibao K, et al. Antioxidant activities of malt extract from barley (Hordeum vulgare L.) toward various oxidative stress in vitro and in vivo. Food Chem. 2010;118(1):84–89.

10 Carvalho DO, Gonçalves LM, Guido LF. Overall Antioxidant Properties of Malt and How They Are Influenced by the Individual Constituents of Barley and the Malting Process. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2016;15(5):927-943.

11 www.veterinary-practice.com/article/the-importance-of-the-b-vitamins

12 www.petmd.com/dog/nutrition/brewers-yeast-dogs-understanding-benefits-and-risks

Adagolás

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml):

Ajánlott adagolás:
Kistestű kutyáknak2 ml (1 pumpálás) / nap
Közepes testű kutyáknak 10 ml (5 pumpálás) / nap
Nagytestű kutyáknak 14 ml (7 pumpálás) / nap
Macskáknak1 ml (1/2 pumpálás) / 2 ttkg* / nap

* testtömeg-kilogramm

Felhasználása 8 hetes kúrákban javasolt.

Ellenjavallat: Fennálló hasmenés ideje alatt.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány, mely nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Származási hely: Norvégia

Nettó tömeg: 500 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

 

Petamin Emésztés Komfort paszta (100 g):

Felhasználási útmutató, javasolt adagolás:

Használata a szőrzet hullásának kezdetétől javasolt. 3-12 héten keresztül:

Cicáknak: hetente egyszer 2 cm paszta 

Felnőtt macskáknak: hetente kétszer 4 cm paszta 

Kutyáknak 15 kg alatt: hetente egyszer 4 cm paszta 

Kutyáknak 15 kg felett: hetente kétszer 4 cm paszta

A szőrcsomók kialakulásának megakadályozására:

Cicáknak: naponta 2 cm paszta, egymást követő 3 napon 

Felnőtt macskáknak: naponta kétszer 4 cm paszta, egymást követő 3 napon (2 cm paszta 1 g). 

Ellenjavallat: hasmenés esetén.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó. 

Származási hely: EU

Nettó tömeg: 100 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

 

Petamin Halkollagén Peptidek por (200 g):

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
Kutyáknak Macskáknak
< 10 kg 2 g / nap (1 mokkáskanál) 2 g / nap (1 mokkáskanál)
10-40 kg 4 g / nap (2 mokkáskanál)
> 40 kg 6 g / nap (3 mokkáskanál)

A napi eledelhez keverve javasolt adagolni.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! Emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Származási hely: Magyarország 

Nettó tömeg: 200 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml):

Összetevők: 99,7% lazacolaj, 0,3% természetes antioxidánsok.

Átlagos tápérték 100 g-ban
Energia 3,78 MJ / 903 kcal 
Esszenciális zsírsavak
Omega-3 zsírsavak 13-17 %
   ebből EPA (20:5)2-3 %
   ebből DHA (22:6)3,5-5 %
Omega-6 zsírsavak 13-16%

Analitikai összetevők: nyers zsír: < 99,9 %, nyers rost: < 1,7 %, nyers fehérje: 0,6 %, nyers hamu: < 0,1 %.

 

Petamin Emésztés Komfort paszta (100 g):

Összetevők: árpamaláta-kivonat (36%), vazelin, glicerin, halolaj (5%), szárított sörélesztő. Emulgeálószer: lecitin (1c322i), Tartósítószer: kálium-szorbát (E202).

Aktív összetevők (takarmányozási adalékanyagok) grammonként
Vitaminok
Taurin (3a370) 55 mg
B2-vitamin (3a825i)1 mg
Biotin (3a880) 1 mg
Esszenciális zsírsavak (grammonként)
Omega-3 zsírsavak
ebből EPA 9,0 mg
             DHA6,0 mg

 

Petamin Halkollagén Peptidek por (200 g):

Összetevők: 100% hidrolizált halkollagén.

Aminosav összetétel arány (%)
Glicin20,9 %Leucin*2,6 %
Prolin  12,6 %Fenilalanin*2,3 %
Glutaminsav  11,6 % Valin*2,0 %
Hidroxiprolin   10,5 %Izoleucin*1,5 %
Arginin*   8,9 %Hidroxilizin1,5 %
Alanin   8,3 %Hisztidin*1,3 %
Aszparaginsav   5,1 %Metionin*0,8 %
Lizin*  3,5 %Tirozin 0,4 %
Szerin   3,5 %Cisztein + Cisztin0,03 %
Treonin*  2,7 %* Esszenciális aminosavak

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 94,8 %, nyers zsír: 0,2 %, nyers rost: < 0,1 %, nyers hamu: 0,35 %.

Tavaszi vedlés kutyáknál, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán
2022. 11. 14.
Tavaszi vedlés kutyáknál, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán
A kutyatulajdonosok számára a tavasz a kisállat vedlésének időszaka. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a tavaszi vedlés kapcsán.
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
A szőrlabda kialakulása, veszélyei - erre figyelj a macskádnál!
2022. 11. 14.
A szőrlabda kialakulása, veszélyei - erre figyelj a macskádnál!
A szőrlabda kialakulása, és okai. Mikor jelent veszélyt cicánkra? erre figyelj a macskádnál! Tippek és tanácsok.
Macska Tovább a cikkre
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
2022. 11. 14.
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Megoldás macska-szőrhullás esetén
2022. 11. 14.
Megoldás macska-szőrhullás esetén
A macska-szőrhullás normális folyamat a cicáknál. Vajon milyen esetben érdemes már odafigyelni rá? Mikor számít már túlzott szőrhullásnak ez a folyamat?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
4 fontos tény a macskák vedlése kapcsán
2022. 11. 14.
4 fontos tény a macskák vedlése kapcsán
A cicás gazdik tudják, hogy a tavasz és az ősz a macskáknak erős szőrhullást, vedlését is jelenti. A szőrhullás mértéke sok mindentől függ.
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Fényes szőr & Egészséges bőr csomag
16370 Ft
14 999 Ft