Loading...
Emésztés Komfort paszta
Minden termék
Petamin

Emésztés Komfort paszta

Halolajjal és taurinnal macskák, kutyák részére
100 g paszta
Újrafelhasznált műanyag
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült.
A termék karbonlábnyoma: 43,3

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ MACSKÁKNAK ÉS KUTYÁKNAK

 • Az egészséges emésztés támogatója minden helyzetben!
 • Ízletes paszta macskáknak és kutyáknak egyaránt, értékes tápanyagokkal és rostokkal
 • Egyedülálló összetétel: árpamaláta-kivonat, szárított sörélesztő, vazelin, glicerin, lecitin, B2-vitamin, biotin, halolaj és taurin
 • Gyengéd, mégis hatékony segítség emésztőrendszeri panaszok, székrekedés, antibiotikum kezelés, betegség vagy műtét utáni lábadozás esetére
 • Szőroldó paszta: segíti a szőrlabdák lebontását, távozását és megelőzését

Egészséges, finom és hatékony táplálékkiegészítő macskáknak, kutyáknak. Támogatja a gyomor- és bélműködést, a jó emésztést, segíti az emésztési zavarok, szőrlabdák elleni küzdelmet. A benne lévő halolaj gondoskodik a bőr és szőrzet egészségéről, a taurin létfontosságú aminosav cicáknak, de a kutyák emésztőrendszerének, szívének és immunrendszerének is szüksége van rá.

Raktáron
Kiszállítás:
1-3 munkanap
3 990 Ft
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 791 Ft. Megtakarítás 399 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 591 Ft. Megtakarítás 1 197 Ft.

Komfortos emésztés: a kutya- és cicajólét egyik titka

 

Az emésztőrendszer kiemelten fontos szerepet játszik az állatok egészségének és jó közérzetének megőrzésében. Nemcsak az ételek lebontását, a tápanyagok felszívását, a folyadék- és elektrolit-egyensúly fenntartását és a salakanyagok eltávolítását végzi – hatással van az immunvédelemre, a bőr és szőrzet egészségére vagy éppen a vitalitásra és energiára is.

Hozzánk hasonlóan kedvenceink emésztőrendszerében is különbözőféle mikroorganizmusok (pl. baktériumok, gombák) milliárdjai élnek: ezt az ökoszisztémát nevezzük bélflórának. Egyensúlya akkor biztosított, ha a hasznos mikroorganizmusok vannak túlsúlyban (legalább 60-80%).

A kutyák és cicák akkor érzik jól magukat, ha hasukban minden rendben zajlik. Emésztőrendszerük azonban számos kihívással néz szembe, pl. fertőzések, gyulladások, gyógyszerek, intoleranciák és allergiák – a macskáknak pedig még a szőrlabdákkal is meggyűlik a bajuk.

Szerencsére felelős gazdiként TE tehetsz azért, hogy kedvenced emésztése zavartalanul működjön!

 

Itt a hatékony és finom segítség: a Petamin Emésztés Komfort paszta

 

A Petamin Emésztés Komfort paszta egy ízletes emésztéstámogató táplálékkiegészítő, szőroldó paszta, tele értékes tápanyagokkal és rostokkal. Egyedülálló kombinációja olyan tudományosan vizsgált, természetes hatóanyagoknak, mint az árpamaláta-kivonat, szárított sörélesztő, glicerin, lecitin, B2-, B7-vitamin, omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj és taurin.

Gyengéd, mégis rendkívül hatékony módon segíti a bélmozgást, a táplálék feldolgozását, a lenyelt szőrszálak, emészthetetlen anyagok távozását és a szőrlabdák képződésének megelőzését. Finom aromájának köszönhetően minden kutya és cica szívesen fogyasztja!

 

Ismerd meg a Petamin Emésztés Komfort paszta összetevőit!

 

Az árpamaláta enyhe hashajtó hatású, így szabályozza a bélműködést és segíti az emészthetetlen anyagok, szőrcsomók távozását. Vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és antioxidánsok kiváló forrása, magas az energiatartalma.1-3 Segíti a szénhidrátok felszívódását és prebiotikus hatásával elősegíti a jótékony baktériumok (probiotikumok) szaporodását.4-7

A sörélesztő gazdag élelmi rostokban, ezzel hozzájárul a jó bélműködéshez. Béta-glükánokat tartalmaz, amelyek táplálják a bélflóra jótékony baktériumait és erősítik az immunrendszert.8,9 Emellett B-vitaminokban, ásványi anyagokban, aminosavakban is gazdag, így segíti a fáradtság csökkentését és energiával látja el kedvenced szervezetét.

A B2-vitamin részt vesz az energiatermelésben, a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében. A B7-vitamin (biotin) támogatja az emésztést, az izomműködést, a bőr és szőrzet egészségét.

A pasztában lévő vazelin és glicerin síkosítja a gyomor-bélrendszert, így a lenyelt szőr gyengéden és könnyedén át tud haladni a beleken és távozik az állat szervezetéből. A lecitin szőroldó hatással bír, ugyanis lebontja a szőrt összetartó zsírt.

A Petamin Emésztés Komfort paszta halolajat is tartalmaz, ami nélkülözhetetlen omega-3 zsírsavakat biztosít a kutyák és macskák számára. Ezeket étrendjüknek tartalmaznia kell, mert szervezetük nem tudja előállítani őket.10 Fontos szerepük van az anyagcsere szabályozásában, a gyulladások csökkentésében, az egészséges bőr és szép, fényes szőrzet fenntartásában.11-13

Végül, de nem utolsósorban taurin is található a készítményben: ez egy létfontosságú aminosav, amit a macskák nem tudnak előállítani, de kutyáknál sem ritka a hiánya. Fontos alkotórésze a zsír emésztéséhez szükséges epesavaknak, szerepet játszik a szaporodásban és immunműködésben, nagy mennyiségben fordul elő a szívben, retinában, agyban és az izmokban.14-17

 

Mikor ajánlott a Petamin Emésztés Komfort paszta kutyáknak és macskáknak?

 

A Petamin Emésztés Komfort szőroldó pasztaként nem csak a cicáknál gyakori emésztőszervi problémát jelentő szőrlabdák megelőzésében és eltávolításában nyújt segítséget. Kutyáknak és macskáknak egyaránt nagyon hasznos bármilyen emésztési zavar és még egyéb problémák esetén is!

Kutyáknak ajánlott ezekben az esetekben:

 • tartós székrekedés
 • hasfájás, gázképződés, emésztési zavarok
 • fertőzés, gyulladás okozta emésztőrendszeri betegségek
 • vedlési időszak, bőr- és szőrproblémák
 • általános immunerősítés
 • betegség, műtét utáni lábadozás
 • antibiotikumos vagy egyéb gyógyszeres kezelés

A készítmény taurint is tartalmaz, amit normál esetben a kutyák elő tudnak állítani, de hiány náluk is előfordul (idősebb kor, stressz, betegség miatt, illetve egyes fajták hajlamosak taurinhiányra). A taurin hiánya emésztési, látási, agyi, szív-érrendszeri problémákhoz, immungyengeséghez vezethet.

Macskáknak ajánlott ezekben az esetekben:

 • szőrlabda kialakulásának megelőzése
 • belek tisztítása, szőrlabda eltávolítása
 • parazitafertőzés, gyulladás okozta emésztési problémák
 • vedlési időszak, bőr- és szőrproblémák
 • általános immunerősítés
 • betegség, műtét utáni lábadozás
 • antibiotikumos vagy egyéb gyógyszeres kezelés

A készítmény taurint is tartalmaz, amely macskák számára esszenciális aminosav, ugyanis ők nem képesek előállítani, mindenképpen külső forrásból kell hozzájutniuk. A taurinhiány növekedési és fejlődési problémákat, vakságot, szívbetegséget, meddőséget, immungyengeséget okoz náluk.

Hivatkozások

1 Chaves DFS. Malt extract as a Healthy Substitute for Refined Sugar. Am J Biomed Sci & Res. 2019;4(1):52-53.

2 Qingming Y, Xianhui P, Weibao K, et al. Antioxidant activities of malt extract from barley (Hordeum vulgare L.) toward various oxidative stress in vitro and in vivo. Food Chem. 2010;118(1):84–89.

3 Carvalho DO, Gonçalves LM, Guido LF. Overall Antioxidant Properties of Malt and How They Are Influenced by the Individual Constituents of Barley and the Malting Process. Compr Rev Food Sci Food Saf. 2016;15(5):927-943.

4 Charalampopoulos D, Pandiella SS, Webb C. Growth studies of potentially probiotic lactic acid bacteria in cereal-based substrates. J Appl Microbiol. 2002;92(5):851-859.

5 Charalampopoulos D, Pandiella SS, Webb C. Evaluation of the effect of malt, wheat and barley extracts on the viability of potentially probiotic lactic acid bacteria under acidic conditions. Int J Food Microbiol. 2003;82(2):133-141.

6 Michida H, Tamalampudi S, Pandiella SS, et al. Effect of cereal extracts and cereal fiber on viability of Lactobacillus plantarum under gastrointestinal tract conditions. Biochem Eng J. 2006;28(1):73–78.

7 Patel HM, Pandiella SS, Wang RH, Webb C. Influence of malt, wheat and barley extracts on the bile tolerance of selected strains of lactobacilli. Food Microb. 2004;21(1):83–89.

Beynen AC. Yeast in petfood. Creature Companion. 2019;12(2):44-45.

9 todaysveterinarypractice.com/probiotics-prebiotics-synbiotics-dogs-cats

10 National Research Council. Fats and fatty acids. Nutrient Requirements of Dogs and Cats. Washington, DC: The National Academies Press, 2006, pp 81-110.

11 Biagi G, Mordenti AL, Cocchi M, Mordenti A. The role of dietary omega-3 and omega-6 essential fatty acids in the nutrition of dogs and cats: a review. Prog Nutr. 2004;7(2):1-12.

12 Lenox CE. Role of dietary fatty acids in dogs & cats. TVP Journal. 2016;6(5):83-90.

13 Bauer JE. Therapeutic use of fish oils in companion animals. J Am Vet Med Assoc. 2011;239(11):1441-1451.

14 petmd.com/dog/conditions/cardiovascular/c_dg_taurine_deficiency

15 Pezzali JG, Shoveller AK, Ellis J. Examining the Effects of Diet Composition, Soluble Fiber, and Species on Total Fecal Excretion of Bile Acids: A Meta-Analysis. Front Vet Sci. 2021;8:748803.

16 Morris JG, Rogers QR, Pacioretty LM. Taurine: an essential nutrient for cats. J Sm Anim Pract. 1990;31(10):502–509.

17 Earle KE, Markwell PJ. Taurine: an essential nutrient for the cat. A brief review of the biochemistry of its requirement and the clinical consequences of deficiency. Nutr Res. 1995;15(1):53-58.

Adagolás

Felhasználási útmutató, javasolt adagolás:

Használata a szőrzet hullásának kezdetétől javasolt. 3-12 héten keresztül:

Cicáknak: hetente egyszer 2 cm paszta 

Felnőtt macskáknak: hetente kétszer 4 cm paszta 

Kutyáknak 15 kg alatt: hetente egyszer 4 cm paszta 

Kutyáknak 15 kg felett: hetente kétszer 4 cm paszta

A szőrcsomók kialakulásának megakadályozására:

Cicáknak: naponta 2 cm paszta, egymást követő 3 napon 

Felnőtt macskáknak: naponta kétszer 4 cm paszta, egymást követő 3 napon (2 cm paszta 1 g). 

Ellenjavallat: hasmenés esetén.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó. 

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Összetevők: árpamaláta-kivonat (36%), vazelin, glicerin, halolaj (5%), szárított sörélesztő. Emulgeálószer: lecitin (1c322i), Tartósítószer: kálium-szorbát (E202).

Aktív összetevők (takarmányozási adalékanyagok) grammonként
Vitaminok
Taurin (3a370) 55 mg
B2-vitamin (3a825i)1 mg
Biotin (3a880) 1 mg
Esszenciális zsírsavak (grammonként)
Omega-3 zsírsavak
ebből EPA 9,0 mg
             DHA6,0 mg
Megoldás macska-szőrhullás esetén
2022. 11. 14.
Megoldás macska-szőrhullás esetén
A macska-szőrhullás normális folyamat a cicáknál. Vajon milyen esetben érdemes már odafigyelni rá? Mikor számít már túlzott szőrhullásnak ez a folyamat?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
2022. 11. 14.
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
2022. 11. 14.
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
Mikor mondható egy kutyára az, hogy szenior korba lépett? Milyen kiegészítőkre, mikor van szüksége az idős kutyáknak? Idős kutyák gondozása.
Szenior Tovább a cikkre
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
2022. 11. 14.
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Milyen vitaminokra/kiegészítőkre, mikor van szüksége kisállatunknak? Íme 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Junior Tovább a cikkre
Kutya etikett, amit nem csak az újdonsült gazdiknak érdemes betartani
2023. 01. 10.
Kutya etikett, amit nem csak az újdonsült gazdiknak érdemes betartani
Egy újdonsült gazdi rengeteg új szabállyal szembesül. Íme 3 fontos dolog, amit mindenképp tarts szem előtt. Nemcsak újdonsült gazdiknak.
Életmód Tovább a cikkre
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
2022. 11. 14.
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
Kutyák esetében bőrproblémák okán a gazdi gyakran felkeresik az állatorvost. 10 leggyakoribb kutya bőrprobléma. Ismerd fel, kezeld őket!
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Probiotikum hasfájós kutyáknak
2022. 11. 15.
Probiotikum hasfájós kutyáknak
Mi az a probiotikum? Vajon szüksége van-e a kutyáknak probiotikumra? Mikor érdemes használni? Probiotikum hasfájós kutyáknak.
Emésztés Tovább a cikkre
Mérgező szobanövények, melyek kifejezetten veszélyesek kedvenceinkre
2022. 11. 14.
Mérgező szobanövények, melyek kifejezetten veszélyesek kedvenceinkre
Összeszedtük a mérgező szobanövények listáját, nem mindegy, hogy melyik részét kóstolta meg bundás barátod, érdemes odafigyelni.
Életmód Tovább a cikkre
Túlsúlyos kutya? 5 pontban szedtük össze a megoldást
2022. 11. 02.
Túlsúlyos kutya? 5 pontban szedtük össze a megoldást
Túlsúlyos kutya? Hogyan őrizhető meg az egészséges testsúly, megfelelő tápanyagbevitel és emésztés mellett? Eláruljuk!
Életmód Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Emésztés Komfort paszta
3 990 Ft