Loading...
P0100005
Multivitamin táplálékkiegészítő
Minden termék
Petamin

Multivitamin táplálékkiegészítő

Egészségvédő multivitamin kutyáknak és macskáknak
60 db tabletta
Újrafelhasznált műanyag
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült.
A termék karbonlábnyoma: 63,1

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

 • Kedvenced egészségének alapvető építőkövei
 • Multivitamin kutyáknak és macskáknak: nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, megfelelő arányban, jól hasznosuló formában
 • Komplex módon támogatja az immunrendszer, a bőr, szőrzet, ízületek, csontok, izmok, szív és agy egészségét
 • Gazdag antioxidánsokban, melyek védik a sejteket az oxidatív stressz ellen
 • Kiemelten ajánlott idős korban, vemhesség és szoptatás alatt, allergia esetén, betegség vagy műtét utáni lábadozás idején
 • 100%-ban LAKTÓZMENTES!
Raktáron
Kiszállítás:
1-3 munkanap
5 490 Ft
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 5 216 Ft. Megtakarítás 549 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 4 941 Ft. Megtakarítás 1 647 Ft.

Tedd meg a legalapvetőbb lépést kedvenced egészségéért!

 

A kutyáknak és macskáknak ugyanúgy létfontosságúak a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, mint nekünk. Szervezetük nem képes magától előállítani ezeket a mikrotápanyagokat, ezért külső forrásból kell rendszeresen hozzájutniuk. Minden életfunkció, például az anyagcsere-folyamatok, az agy- és szívműködés, az immunrendszer, a növekedés és a regeneráció fenntartásához is szükségesek.

Felelős gazdiként a te dolgod gondoskodni arról, hogy kedvenced megfelelő minőségű, összetételű eleséget kapjon és kiegyensúlyozottan táplálkozzon. Sajnos azonban minden igyekezeted ellenére is előfordulhat, hogy szervezetébe nem jut annyi vitamin, mint kellene.

Kölyökkorban a rendkívül gyors növekedés, idősebb korban pedig a tápanyagok felszívódásának romlása miatt fokozódik a vitaminszükséglet. De stressz, fokozott fizikai igénybevétel, vemhesség, szoptatás, betegség vagy egyéb ok miatti étvágytalanság, betegség vagy műtét utáni lábadozás és legyengült immunrendszer esetén is több vitaminra van szükség.

Szerencsére itt van a laktózmentes, komplex Petamin Multivitamin kutyáknak és macskáknak, amivel könnyedén biztosíthatod kedvenced számára a legfontosabb vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket! Ez a legalapvetőbb lépés, amit megtehetsz az egészsége érdekében! 

 

A Petamin Multivitamin tablettában található vitaminok és nyomelemek

 

A Petamin Multivitamin összetételét szakértők bevonásával, tudományos eredmények elemzésével alakítottuk ki. Megfelelő arányban, jól hasznosuló formában tartalmazza az alábbi vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket:

 • A-vitamin: Zsírban oldódó vitamin, ami fontos szerepet játszik a látásban, a szaporodásban, az immunműködésben, a növekedésben, a sejtdifferenciáció folyamatában és a fejlődésben.1 A bőr, szőrzet, fogak, csontok, mirigyek növekedéséhez és egészségéhez is szükséges.2
 • B-vitaminok:

A B1-vitamin (tiamin) részt vesz a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék anyagcseréjében. Támogatja az egészséges idegműködést és a perifériás idegszövetek épségének megőrzését.

A B2-vitamin (riboflavin) központi szerepet játszik az energiatermelésben, anyagcserében és a szervezet antioxidáns védelmében is. Hozzájárul a bőr, a szem és a látás egészségéhez.

A B5-vitamin (pantoténsav) építőköve az energia-anyagcserében és glükóztermelésben részt vevő koenzim-A enzimnek. Szükséges a zsírsavak, szteroidok és hemoglobin előállításához.

A B6-vitamin (piridoxin) számos élettani folyamatban vesz részt a szervezetben, például a glükóz- és a vörösvérsejt-termelésben, az idegrendszer működésében, az immunválaszban, a hormonális működésben, a zsíranyagcserében és a génkifejeződésben is.

A B7-vitamin (biotin) szükséges a glükóz és a zsírsavak képződéséhez, energiatermeléshez és az aminosav-anyagcseréhez. Fontos az egészséges bőr és szép bunda fenntartásához.3,4

A B9-vitamin (folsav) fontos szerepet tölt be a vörösvérsejtek, bizonyos fehérjék és a DNS képződésében, az energiatermelésben, az agy és a szív- és érrendszer egészségében. 

A B12-vitamin (kobalamin) elengedhetetlen a DNS és a vörösvérsejtek képződéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez, az egészséges szellemi működéshez. A B6-vitamin és a folsav mellett a B12-vitamin is kritikusan fontos a szív egészségéhez.

 • C-vitamin: Segíti a kollagénképződést, így hozzájárul az izomzat, az érszövetek, a csontok, a fogak, az íny és a porcok egészségének fenntartásához. Elősegíti a sebgyógyulást, illetve a vas és a kalcium felszívódását. Fontos antioxidáns és immunerősítő szerepe is van.

A kutyák és a macskák is képesek C-vitamin előállítására, de sok esetben nem termelnek eleget (pl. idős korban) vagy extra mennyiségre van szükségük. Kutatások is igazolták, hogy az étrend C-vitaminnal való kiegészítése pozitív hatással lehet az egészségükre.5-7

 • D-vitamin: Szabályozza a szervezetben a kalcium és a foszfor anyagcseréjét. Támogatja az erős, egészséges csontozat és fogazat fejlődését és fenntartását. Anyagcseretermékei például a bőr egészségére és a sejtdifferenciáció szabályozására is hatással vannak. Az immunsejtek nagy többségén található D-vitamin receptor, működésüket erősíti a D-vitamin bevitele.8
 • E-vitamin: Rendkívül fontos zsírban oldódó antioxidáns. Védi a sejteket a szabad gyökök által okozott oxidatív stressz ellen, ami például a normális anyagcsere-folyamatok, stressz vagy éppen betegség hatására keletkezik.6 Támogatja az immunműködést, a vörösvérsejtek, a keringési rendszer, a bőr és a szőrzet egészségét.9-13
 • Kalcium és foszfor: A csontok és fogak létfontosságú alkotórészei. Emellett a kalcium szerepet játszik a véralvadási folyamatokban, idegi ingerek átvitelében, izomműködésben is. A foszfor jelen van a sejthártyában, részt vesz a sejtek genetikai kódját hordozó DNS és RNS felépítésében, az energiatermelésben, izomműködésben. FONTOS: a kedvezőtlen kalcium-foszfor arány izomvesztést, angolkórt, csontritkulást okoz. A Petamin Multivitamin tabletta a felnőtt kutyák, macskák számára megfelelő arányban tartalmazza a kalciumot és foszfort.
 • Cink: Számos létfontosságú szerepe van az állati szervezetben: részt vesz a sejtosztódásban, az enzimreakciókban, a fehérjék, szénhidrátok és zsírok anyagcseréjében, a bőr és a szőrzet normál állapotának fenntartásában, a sebgyógyulásban és az immunműködésben is.14,15
 • Szelén: Nélkülözhetetlen több létfontosságú enzim termeléséhez és működéséhez. Védi a sejteket a szabad gyökök okozta oxidatív károsodás ellen (E-vitaminnal együttműködve).16 A pajzsmirigyhormonok anyagcseréjében és az immunműködésben is fontos szerepe van.16
 • Vas: A szervezet minden sejtje felhasználja. Elengedhetetlen a vérben található hemoglobin és az izmokban található mioglobin képződéséhez, a vörösvérsejtek oxigénfelvételéhez.17,18 Az energiatermeléshez, az egészséges immunműködéshez és a megfelelő növekedéshez is szükség van rá.17,18

 

Milyen esetekben javasolt a Petamin Multivitamin használata?

 

A Petamin Multivitamin kutyáknak és macskáknak is ajánlott, kortól, nemtől, mérettől és fajtától függetlenül. Ne feledd: még ha igyekszel is mindent megtenni kedvenced helyes táplálásáért, akkor is előfordulhatnak nála tápanyaghiányok! A Petamin Multivitamin tabletta egyfajta biztosíték, hogy ez ne történhessen meg és neked ne kelljen emiatt egyfolytában izgulnod.

Az alábbi célok, élethelyzetek esetén kiemelten hasznos, ha kedvenced étrendjét Petamin Multivitamin tablettával egészíted ki:

 • Általános immunerősítés
 • Betegségek megelőzése, kiegészítő kezelése
 • Idősebb korban (7 év feletti állatoknak)
 • Fizikailag aktív állatoknak
 • Növésben lévő kölyökállatoknak
 • Vemhesség, szoptatás időszakában
 • Betegség vagy műtét utáni lábadozás idején
 • Nagy fokú stressz esetén
 • Étvágytalanság, rossz evés esetén
 • Fogyókúrára fogott állatoknak
Hivatkozások

1 Green AS, Fascetti AJ. Meeting the Vitamin A Requirement: The Efficacy and Importance of β-Carotene in Animal Species. ScientificWorldJournal. 2016;2016:7393620.

Watson TD. Diet and skin disease in dogs and cats. J Nutr. 1998;128(12 Suppl):2783S-2789S.

3 Frigg M, Schulze J, Völker L. Clinical study on the effect of biotin on skin conditions in dogs. Schweiz Arch Tierheilkd. 1989;131(10):621-625.

4 Marchegiani A, Fruganti A, Spaterna A, et al. Impact of Nutritional Supplementation on Canine Dermatological Disorders. Vet Sci. 2020;7(2):38.

5 Gordon DS, Rudinsky AJ, Guillaumin J, Parker VJ, Creighton KJ. Vitamin C in Health and Disease: A Companion Animal Focus. Top Companion Anim Med. 2020;39:100432.

6 Jewell DE, Toll PW, Wedekind KJ, Zicker SC. Effect of increasing dietary antioxidants on concentrations of vitamin E and total alkenals in serum of dogs and cats. Vet Ther. 2000;1(4):264-272.

7 Godfrey SJ. A Breath of Fresh Air. Pet Food Supplement. 2013;15:8-11.

8 Maggini S, Wintergerst ES, Beveridge S, Hornig DH. Selected vitamins and trace elements support immune function by strengthening epithelial barriers and cellular and humoral immune responses. Br J Nutr. 2007;98 Suppl 1:S29-S35.

9 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019;71(4):487-494.

10 O'Brien T, Thomas DG, Morel PC, Rutherfurd-Markwick KJ. Moderate dietary supplementation with vitamin E enhances lymphocyte functionality in the adult cat. Res Vet Sci. 2015;99:63-69.

11 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-v.

12 Plevnik Kapun A, Salobir J, Levart A, Tavčar Kalcher G, Nemec Svete A, Kotnik T. Vitamin E supplementation in canine atopic dermatitis: improvement of clinical signs and effects on oxidative stress markers. Vet Rec. 2014;175(22):560.

13 Jewell DE, Yu S, Joshi DK. Effects of serum vitamin E levels on skin vitamin E levels in dogs and cats. Vet Ther. 2002;3(3):235-243.

14 Pereira AM, Maia MRG, Fonseca AJM, Cabrita ARJ. Zinc in Dog Nutrition, Health and Disease: A Review. Animals (Basel). 2021;11(4):978.

15 Sloup V, Jankovská I, Nechybová S, Peřinková P, Langrová I. Zinc in the animal organism: a review. Scientia Agric Bohem. 2017;48(1):13–21. 

16 Sharadamma KC, Purushotham B, Radhakrishna PM, Abhilekha PM, Vagdevi HM. Role of Selenium in Pets Health and Nutrition: A Review. Asian J Anim Sci. 2011;5(1):64-70.

17 Naigamwalla DZ, Webb JA, Giger U. Iron deficiency anemia. Can Vet J. 2012;53(3):250-256.

18 Bohn AA. Diagnosis of disorders of iron metabolism in dogs and cats. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2013;43(6):1319-vii.

Adagolás

Ajánlott adagolás:
Kölyökkutyáknak és kiscicáknak1/2 tabletta / nap
Felnőtt kutyáknak és macskáknak1 tabletta / 10 ttkg* / nap

* testtömeg-kilogramm

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó. 

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Összetevők: dikalcium-foszfát, rizskeményítő, talkum, magnézium-sztearát, kalcium-karbonát, sertés zselatin, szacharóz, kukorica keményítő-keverék.

Aktív összetevők (takarmányozási adalékanyagok) tablettánként

(1 tabletta = 1 gramm)

Antioxidáns
Nátrium-aszkorbát (1b301)50 mg
Nyomelemek
Cink (3b606) (aminosavak cink-kelátjának hidrátja) 13 mg
Vas (3b105) (vas-fumarát) 9,5 mg 
Szelén (3b815) (L-szelenometionin) 25 mcg
Vitaminok (NE = nemzetközi egység)
B1-vitamin (3a820)1 mg
B2-vitamin (3a825i) 1 mg
B6-vitamin (3a831) 1 mg
Biotin (3a880) 1 mg
B5-vitamin / Kalcium-D-pantotenát (3a841)0,5 mg
Folsav (3a316)0,2 mg
B12-vitamin / Cianokobalamin8 mcg
A-vitamin (3a672a)1250 NE
D3-vitamin (3a671) 125 NE
E-vitamin (3a700)2 NE
Analitikai összetevők 
Kalcium 180 mg / g (18%)
Foszfor 122 mg / g (12,2%
Nátrium7,6 mg / g (0,76%)
Vitaminok kisállatainknak
2022. 11. 15.
Vitaminok kisállatainknak
Vajon milyen vitaminok, kiegészítők, milyen problémára adhatók? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
Életmód Tovább a cikkre
Tavaszi vedlés kutyáknál, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán
2022. 11. 14.
Tavaszi vedlés kutyáknál, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán
A kutyatulajdonosok számára a tavasz a kisállat vedlésének időszaka. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a tavaszi vedlés kapcsán.
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
2022. 11. 14.
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
Sokszor kihívást jelenthet egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak, hiszen a szemfüles négylábúak azonnal kiszúrják. Tippek, tanácsok.
Életmód Tovább a cikkre
Kutya és cica egy háztartásban?
2022. 11. 14.
Kutya és cica egy háztartásban?
Kutya és cica egy háztatásban? Az alábbi cikkben minden fontos tudnivalót megtalálsz a békés együttéléshez.
Kutya és cica Tovább a cikkre
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
2022. 11. 14.
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
2022. 11. 14.
6 fontos dolog az idős kutyák gondozása kapcsán
Mikor mondható egy kutyára az, hogy szenior korba lépett? Milyen kiegészítőkre, mikor van szüksége az idős kutyáknak? Idős kutyák gondozása.
Szenior Tovább a cikkre
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
2022. 11. 14.
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
A kutyák táplálásánál érdemes odafigyelni,  néhány szabályt betartani, fontos tudni, hogy milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak.
Életmód Tovább a cikkre
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
2022. 11. 14.
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
Kutyák esetében bőrproblémák okán a gazdi gyakran felkeresik az állatorvost. 10 leggyakoribb kutya bőrprobléma. Ismerd fel, kezeld őket!
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
A szőrlabda kialakulása, veszélyei - erre figyelj a macskádnál!
2022. 11. 14.
A szőrlabda kialakulása, veszélyei - erre figyelj a macskádnál!
A szőrlabda kialakulása, és okai. Mikor jelent veszélyt cicánkra? erre figyelj a macskádnál! Tippek és tanácsok.
Macska Tovább a cikkre
Macskaleukózis: hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető?
2023. 08. 08.
Macskaleukózis: hogyan előzhető meg és hogyan kezelhető?
Hogyan terjed a macskaleukózis? Milyen tényezők növelik a betegség kockázatát? Ezekre és még sok más kérdésre kerestük a választ.
Életmód Tovább a cikkre
Kutya szobatisztaság? Mutatunk 5 tippet a megoldásra
2022. 11. 14.
Kutya szobatisztaság? Mutatunk 5 tippet a megoldásra
Sok minden képes befolyásolni a kutya szobatisztaság kérdését. Sok séta, időzítés és még mennyi minden. Mutatunk 5 tippet a megoldásra.
Életmód Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Multivitamin táplálékkiegészítő
5 490 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal