Loading...
P5500010
Vemhesség-szoptatás idejére csomag
Minden termék
Petamin

Vemhesség-szoptatás idejére csomag

Komplex támogatás vemhes és szoptató kutyáknak, macskáknak

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK KEDVENCED SZÁMÁRA

  • A csomagban található  Ultra Probiotikuim komplex por közeli lejáratú, OUTLET termék. Minőségét megőrzi: 2024.02.29. 
  • Értékes tápanyagok a vemhes és szoptató kedvencek támogatására
  • 3 termék 1 csomagban: vitaminok, ásványi anyagok, esszenciális zsírsavak, aminosavak és egyéb fontos tápanyagok, az anya és a kölykök egészségéért
  • A-, D- és E-vitamin, kalcium- és foszfor-tartalmával segíti az egészséges növekedést és fejlődést, az erős csontozat, fogazat és izomzat kialakulását
  • Omega-3 és omega-6 zsírsavakkal támogatja az agy, idegrendszer és a szemek fejlődését
  • Pre- és probiotikummal támogatja az immunműködést, az emésztőrendszer egészségét
  • 3-féle, tápanyagokban gazdag táplálékkiegészítő együtt, a vemhesség és szoptatás idejére! Csomagban MINDIG olcsóbb: 15 155 Ft helyett -6% kedvezménnyel csak 14 245 Ft-ért!
Raktáron
Kiszállítás:
3-4 munkanap
15155 Ft
14 245 Ft
Állandó csomagkedvezmény
Jelenleg nem rendelhető
A csomag tartalma:
  • 1 db Junior Complex Multivitamin tabletta (1 x 5370 Ft)
  • 1 db Ultra Probiotikum Komplex por - OUTLET (1 x 3995 Ft)
  • 1 db Prémium Norvég Lazacolaj (1 x 5790 Ft)
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 13 533 Ft. Megtakarítás 1 425 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 12 821 Ft. Megtakarítás 4 274 Ft.

Miért állítottuk össze ezt a csomagot?

 

A vemhesség és a szoptatás időszaka számos egyedülálló kihívást tartogat a kedvenceink számára. Ilyenkor extra törődést és odafigyelést igényelnek, szervezetüknek pedig a szokottnál is jóval több tápanyagra és energiára van szüksége.

63 nap. Átlagosan ennyi ideig tart a vemhesség a kutyáknál és macskáknál egyaránt. Ez azt jelenti, hogy néhány sejtből mindössze kilenc hét alatt kifejlődnek a tökéletes kiskutyák, illetve kiscicák, készen állva a világrajövetelre. De ezzel még közel sincs vége: következik a szoptatás, ami szintén kritikus időszak, hiszen az anyatej 3-4 hétig egyedüli tápanyagforrása a kicsiknek.

Felelős gazdiként a te feladatod, hogy vemhes, szoptató kedvenced számára biztosítsd a szükséges nyugalmat, a megfelelő táplálást, a saját egészségét és a magzatok normális fejlődését garantáló tápanyagokat. Egy vemhes cica és egy vemhes kutya vitamin, ásványi anyag, és egyéb létfontosságú anyagok bevitele tekintetében is gondos odafigyelést igényel.

Ebbe a csomagba a Petamin szakértői összeválogatták azokat a táplálékkiegészítőket, amelyek a kiegyensúlyozott etetés mellett komplex módon támogatják a vemhes és szoptató anyakutyák és anyamacskák szervezetét, illetve elősegítik a kölykeik egészséges fejlődését, növekedését.

 

Milyen termékeket tettünk a csomagba?

 

A csomagban 3-féle terméket találsz, méghozzá állandóan kedvezményes csomagáron: 13 418 Ft helyett -6% kedvezménnyel csak 12 613 Ft-ért!

 

Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta (100 db)

 

A vemhesség utolsó harmadában, valamint a szoptatás időszakában rendkívüli mértékben megnő a kutyák és macskák energiaigénye. Egy szoptató állatnak 3-4-szer, de akár 8-szor több kalóriára is szüksége lehet. Egyúttal a vemhes, szoptató kutyák és macskák vitamin- és ásványianyag-szükséglete is megsokszorozódik.

A Petamin Junior Complex Multivitamin egy komplex készítmény, amely hatékonyan segíti a vemhesség és szoptatás alatti vitamin- és ásványianyag-pótlást. A-, D- és E-vitamint, szerves kalciumot és szerves foszfort is tartalmaz. Ezek révén hozzájárul a sejtek, szövetek és szervek megfelelő növekedéséhez, fejlődéséhez, támogatja az immunműködést, az idegrendszer, szív- és érrendszer, a látás, a bőr és szőrzet egészségét, az erős csontozat, fogazat és izomzat kialakulását.1-17

A tablettában 1,4:1 a kalcium-foszfor arány: állatorvosok és szakértők ajánlása szerint ez biztosítja a kiegyensúlyozott ásványianyag-ellátást a növekedésben lévő, vemhes, illetve szoptató kutyák és macskák számára.18

 

Petamin Ultra Probiotikum Komplex por (10 tasak)

 

A bélflóra kedvenceink emésztőrendszerében élő mikroorganizmusok összességét jelenti. Az egyensúlyban lévő bélflóra alapvető feltétele a kutyák és macskák jó emésztésének, normális immunműködésének és általános egészségének. A vemhesség és szoptatás olyan, kimagasló stresszel járó állapot, ami könnyedén felboríthatja a bélflóra egyensúlyát.

A Petamin Ultra Probiotikum Komplex por egyik fő összetevője az Enterococcus faecium probiotikum, amit kategóriájában elsőként engedélyezett az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA), mint kutyák és macskák számára is hasznos, biztonságos adalékanyag.19 Emellett a jótékony baktériumok szaporodását segítő prebiotikumok, gyógygombák, elektrolitok, aminosavak és vitaminok is találhatóak benne.

Összetevőivel támogatja az egészséges bélflóra fenntartását, helyreállítását, az emésztőrendszer optimális működését és erősíti az immunrendszert.19-35 A benne lévő L-glutaminsav elősegíti az izomszövetek felépülését, regenerációját.

Kutatások kimutatták, hogy a vemhesség és szoptatás alatti pre- és probiotikum-kiegészítés hatására nemcsak az anyák, de a kölykök természetes ellenálló képessége is jelentősen javul.36-39

 

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml)

 

Fenntartható halászatból származó lazacolaj, ami hidegen préselt (nem finomított), így minden értékes tápanyag érintetlenül megmarad benne. Egyik leggazdagabb forrása az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, melyeket a kutyák és macskák szervezete sem képes előállítani.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak optimális bevitele elengedhetetlen az immunrendszer egészséges működéséhez, a bőr és szőrzet jó állapotához.40,41 Terhesség és szoptatás idején egyaránt kritikus szerepet játszanak az agy, látás, hallás és az idegrendszer megfelelő fejlődésében.38,40-44 Ha az anya, illetve kölykei nem jutnak elegendő omega-3 és -6 zsírsavakhoz, az kognitív, látási és hallási problémákhoz, immungyengeséghez és a növekedés visszamaradásához is vezethet.

Az esszenciális zsírsavak szintjére negatív hatással van a vemhesség és szoptatás által kiváltott fiziológiai stressz, ezért ilyenkor mindenképpen nagyon kell ügyelni ezek pótlására.44

A Petamin Prémium Norvég Lazacolaj szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen esik át a gyártás elejétől a végéig, így az esszenciális omega zsírok lehető legtisztább forrása. A praktikus pumpának köszönhetően könnyen adagolható.

Hivatkozások

Stockman J, Villaverde C, Corbee RJ. Calcium, Phosphorus, and Vitamin D in Dogs and Cats: Beyond the Bones. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2021;51(3):623-634.

msdvetmanual.com/dog-owners/metabolic-disorders-of-dogs/disorders-of-calcium-metabolism-in-dogs

3 veterinary-practice.com/article/the-roles-of-calcium-and-phosphorus

4 Green AS, Fascetti AJ. Meeting the Vitamin A Requirement: The Efficacy and Importance of β-Carotene in Animal Species. ScientificWorldJournal. 2016;2016:7393620.

He X, Li Y, Li M, et al. Hypovitaminosis A coupled to secondary bacterial infection in beef cattle. BMC Vet Res. 2012;8:222.

6 Zicker SC, Wedekind KJ, Jewell DE. Antioxidants in veterinary nutrition. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1183-v.

7 National Research Council. Vitamins. In: National Research Council, eds. Your Dog’s Nutritional Needs: A Science-Based Guide for Pet Owners. National Academies Press; 2006:6.

8 Zafalon RVA, Risolia LW, Pedrinelli V, et al. Vitamin D metabolism in dogs and cats and its relation to diseases not associated with bone metabolism. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2020;104(1):322-342.

9 Girgis CM, Clifton-Bligh RJ, Hamrick MW, Holick MF, Gunton JE. The roles of vitamin D in skeletal muscle: form, function, and metabolism. Endocr Rev. 2013;34(1):33-83.

10 Helde-Frankling M, Björkhem-Bergman L. Vitamin D in Pain Management. Int J Mol Sci. 2017;18(10):2170.

11 Maggini S, Wintergerst ES, Beveridge S, Hornig DH. Selected vitamins and trace elements support immune function by strengthening epithelial barriers and cellular and humoral immune responses. Br J Nutr. 2007;98 Suppl 1:S29-S35.

12 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019;71(4):487-494.

13 O'Brien T, Thomas DG, Morel PC, Rutherfurd-Markwick KJ. Moderate dietary supplementation with vitamin E enhances lymphocyte functionality in the adult cat. Res Vet Sci. 2015;99:63-69.

14 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-v.

15 Plevnik Kapun A, Salobir J, Levart A, Tavčar Kalcher G, Nemec Svete A, Kotnik T. Vitamin E supplementation in canine atopic dermatitis: improvement of clinical signs and effects on oxidative stress markers. Vet Rec. 2014;175(22):560.

16 Jewell DE, Yu S, Joshi DK. Effects of serum vitamin E levels on skin vitamin E levels in dogs and cats. Vet Ther. 2002;3(3):235-243.

17 Lang E, Lang F. Triggers, inhibitors, mechanisms, and significance of eryptosis: the suicidal erythrocyte death. Biomed Res Int. 2015;2015:513518.

18 FEDIAF. Nutritional Guidelines For Complete and Complementary Pet Food for Cats and Dogs. Bruxelles: European Pet Food Industry Federation; 2020.

19 Schmitz S, Suchodolski J. Understanding the canine intestinal microbiota and its modification by pro-, pre- and synbiotics - what is the evidence?. Vet Med Sci. 2016;2(2):71-94.

20 Hanchi H, Mottawea W, Sebei K, Hammami R. The Genus Enterococcus: Between Probiotic Potential and Safety Concerns-An Update. Front Microbiol. 2018;9:1791.

21 Rose L, Rose J, Gosling S, Holmes M. Efficacy of a Probiotic-Prebiotic Supplement on Incidence of Diarrhea in a Dog Shelter: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. J Vet Intern Med. 2017;31(2):377-382. 

22 Bybee SN, Scorza AV, Lappin MR. Effect of the probiotic Enterococcus faecium SF68 on presence of diarrhea in cats and dogs housed in an animal shelter. J Vet Intern Med. 2011;25(4):856-860.

23 Hart ML, Suchodolski JS, Steiner JM, Webb CB. Open-label trial of a multi-strain synbiotic in cats with chronic diarrhea. J Feline Med Surg. 2012;14(4):240-245.

24 Lappin MR. Research and Cinical Experience with Probiotics. In: Proceedings of the Nestlé Purina Companion Animal Nutrition Summit: The Gastrointestinal Tract in Health and Disease. Lisbon, Portugal: Nestlé Purina PetCare, 2012, pp. 46–51.

25 Grześkowiak Ł, Endo A, Beasley S, Salminen S. Microbiota and probiotics in canine and feline welfare. Anaerobe. 2015;34:14-23.

26 Beynen AC. Yeast in petfood. Creature Companion. 2019;12(2):44-45.

27 todaysveterinarypractice.com/probiotics-prebiotics-synbiotics-dogs-cats

28 petmd.com/blogs/thedailyvet/ktudor/2012/may/prebiotics_and_weight_loss_in_pets-20540

29 Friedman M. Chemistry, Nutrition, and Health-Promoting Properties of Hericium erinaceus (Lion's Mane) Mushroom Fruiting Bodies and Mycelia and Their Bioactive Compounds. J Agric Food Chem. 2015;63(32):7108-7123.

30 Jiang S, Wang S, Sun Y, Zhang Q. Medicinal properties of Hericium erinaceus and its potential to formulate novel mushroom-based pharmaceuticals. Appl Microbiol Biotechnol. 2014;98(18):7661-7670.

31 Rahman T, Choudhury MBK. Shiitake Mushroom: A Tool of Medicine. Bangladesh J Med Biochem. 2012;5(1):24-32.

32 Finimundy TC, Dillon AJP, Henriques JAP, Ely MR. A Review on General Nutritional Compounds and Pharmacological Properties of the Lentinula edodes Mushroom. Food Nutr Sci. 2014;5(12):1095-1105.

33 Zhao S, Gao Q, Rong C, et al. Immunomodulatory Effects of Edible and Medicinal Mushrooms and Their Bioactive Immunoregulatory Products. J Fungi (Basel). 2020;6(4):269.

34 Sánchez-Minutti L, López-Valdez F, Rosales-Pérez M, Luna-Suárez S. Effect of heat treatments of Lentinula edodes mushroom on eritadenine concentration. LWT. 2019;102:364-371.

35 Jayachandran M, Xiao J, Xu B. A Critical Review on Health Promoting Benefits of Edible Mushrooms through Gut Microbiota. Int J Mol Sci. 2017;18(9):1934.

36 Melandri M, Aiudi GG, Caira M, Alonge S. A Biotic Support During Pregnancy to Strengthen the Gastrointestinal Performance in Puppies. Front Vet Sci. 2020;7:417.

37 Alonge S, Aiudi GG, Lacalandra GM, Leoci R, Melandri M. Pre- and Probiotics to Increase the Immune Power of Colostrum in Dogs. Front Vet Sci. 2020;7:570414.

38 Greco DS. Nutritional supplements for pregnant and lactating bitches. Theriogenology. 2008;70(3):393-396.

39 Lyu Y, Su C, Verbrugghe A, Van de Wiele T, Martos Martinez-Caja A, Hesta M. Past, Present, and Future of Gastrointestinal Microbiota Research in Cats. Front Microbiol. 2020;11:1661.

40 National Research Council. Fats and fatty acids. In: National Research Council, eds. Nutrient Requirements of Dogs and Cats. National Academies Press; 2006:81-110.

41 Biagi G, Mordenti AL, Cocchi M, Mordenti A. The role of dietary omega-3 and omega-6 essential fatty acids in the nutrition of dogs and cats: a review. Prog Nutr. 2004;6(2):97-107.

42 Waldron MK, Spencer AL, Bauer JE. Role of long-chain polyunsaturated n-3 fatty acids in the development of the nervous system of dogs and cats. J Am Vet Med Assoc. 1998;213(5):619-622.

43 Bauer JJE. Essential fatty acid metabolism in dogs and cats. Rev Bras Zootec. 2008;37(SPE):20–27.

44 Case LP, Daristotle L, Hayek MG, Raasch MF. Chapter 11 – Fat Requirements. In: Case LP, Daristotle L, Hayek MG, Raasch MF, eds. Canine and Feline Nutrition (Third Edition). Mosby; 2011:81-88.

Adagolás

Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta (100 db):

Ajánlott adagolás:
1 éves korig1 tabletta (1 g) / 10 ttkg*/ nap
Vemhesség / illetve szoptatás alatt2 tabletta (2 g) / 10 ttkg*/ nap 

* testtömeg-kilogramm

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Származási hely: EU

Nettó tömeg: 100 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

 

Petamin Ultra Probiotikum Komplex por (10 tasak):

Szájon át történő alkalmazásra. 
A tasak tartalmát szórjuk rá a háziállat eledelére.

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
< 5 kg 1/2 tasak / nap
5-15 kg 1 tasak / nap
15-25 kg 2 tasak / nap
> 25 kg maximálisan 3 tasak / nap

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és 
a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Hűvös, száraz helyen tárolandó, fénytől és közvetlen hőtől elzárva. 

Származási hely: EU

Nettó tömeg: 25 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

 

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml):

Ajánlott adagolás:
Kistestű kutyáknak2 ml (1 pumpálás) / nap
Közepes testű kutyáknak 10 ml (5 pumpálás) / nap
Nagytestű kutyáknak 14 ml (7 pumpálás) / nap
Macskáknak1 ml (1/2 pumpálás) / 2 ttkg* / nap

* testtömeg-kilogramm

Felhasználása 8 hetes kúrákban javasolt.

Ellenjavallat: Fennálló hasmenés ideje alatt.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány, mely nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Származási hely: Norvégia

Nettó tömeg: 500 g

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta (100 db):

Összetevők: dikalcium-foszfát, mikronizált szója, dimagnézium-foszfát, kalcium-karbonát, talkum, magnézium-sztearát, 
sertés zselatin, szacharóz, kukorica keményítő-keverék.

Aktív összetevők (takarmányozási adalékanyagok) tablettánként

(1 tabletta = 1 gramm)

Antioxidánsok – Vitaminok
(NE=nemzetközi egység)
A-vitamin (3a672a)250 NE
D3-vitamin (3a671)200 NE
E-vitamin (3a700) 0,15 NE
Analitikai összetevők
Kalcium151 mg / g (15,1 %)
Foszfor 126 mg / g (12,6 %)
Nátrium1,8 mg / g (0,18 %)

 

Petamin Ultra Probiotikum Komplex por (10 tasak):

Összetevők: dikalcium-foszfát, sörélesztő, frukto-oligoszacharidok, oroszlán sörénygomba (Hericium erinaceus), édeskömény (Foeniculum vulgare), shiitake gomba (Lentinus edodes), hidrolizált csirkemáj és szív, csomósodást gátló anyag (szilícium-dioxid), maltodextrin.

Aktív összetevők tasakonként (2,5 g) 
Sörélesztő300 mg
Frukto-oligoszacharidok 200 mg200 mg
Oroszlán sörénygomba (Hericium erinaceus200 mg
Édeskömény (Foeniculum vulgare) 200 mg200 mg
Shiitake gomba (Lentinus edodes100 mg
Bélflóra stabilizátorok
Enterococcus faecium (DSM 10663 / NCIMB 10415) (4b1707): 1×109 UFC
Ízesítő anyagok
L-glutaminsav (2b620) 250 mg
Kamilla-kivonat (Matricaria recutita100 mg

Analitikai összetevők: nyers hamu: 32,8%, nyers fehérje: 16,45%, nyers rost: 2%, nyers zsír: 2%.

 

Petamin Prémium Norvég Lazacolaj (500 ml):

Összetevők: 99,7% lazacolaj, 0,3% természetes antioxidánsok.

Átlagos tápérték 100 g-ban
Energia 3,78 MJ / 903 kcal 
Esszenciális zsírsavak
Omega-3 zsírsavak 13-17 %
   ebből EPA (20:5)2-3 %
   ebből DHA (22:6)3,5-5 %
Omega-6 zsírsavak 13-16%

Analitikai összetevők: nyers zsír: < 99,9 %, nyers rost: < 1,7 %, nyers fehérje: 0,6 %, nyers hamu: < 0,1 %.

Így változik meg a vemhes macska viselkedése - és így gondoskodj róla
2022. 11. 14.
Így változik meg a vemhes macska viselkedése - és így gondoskodj róla
Ha változást vettél észre kedvenced viselkedésében, és egy vemhes macska gazdija vagy, így gondoskodj róla.
Életmód Tovább a cikkre
Vemhes kutya viselkedése, táplálása: mire kell figyelned?
2022. 11. 14.
Vemhes kutya viselkedése, táplálása: mire kell figyelned?
A vemhes kutya egészségének megőrzése kihívásokkal teli feladat. Hogyan gondozd, mire kell odafigyelni? Tippek tanácsok következnek.
Életmód Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal