Loading...
Környezetbarát Petamin
„A Petamin missziója, hogy természetes készítményekkel és sok szeretettel szolgáljuk a kutya-macska egészséget, hogy a szeretetközösség kedvenceinkkel boldogságban és egészségben a lehető legtovább tartson.”
Petamin megújuló csomagolás

Táplálékkiegészítők válogatott alapanyagokból, gondosan csomagolva,
a környezet megóvásával

Petamin környezetvédelmi hitvallás

Petamin környezetvédelmi hitvallás 1.
1.
Hisszük, hogy a környezet védelme erkölcsi kötelesség. Teszünk azért, hogy az utánunk következő generációk is örömmel élvezhessék a természet ajándékait.
Petamin környezetvédelmi hitvallás 2.
2.
Missziónk minél több kedvenc és gazdájuk egészségének és boldogságának szolgálata. Ez a legfontosabb célunk, de közben a lehető legjobban óvjuk a környezetet.
Petamin környezetvédelmi hitvallás 3.
3.
Elfogadjuk hogy nem vagyunk tökéletesek, ebben a tökéletlen világban élünk, ahol sajnos lehetetlen nullára csökkenteni a környezet-terhelést. De hiszünk a folyamatos fejlődésben és tanulásban.

A fenti hitvallás értelmében az alábbi környezetvédelmi rendszert alkalmazzuk:

Műanyagok

Műanyagok

Minden műnyag csomagolóanyagunk 100%-ban újrafelhasználható, a Petamin termékek gyártásakor pedig ahol csak lehet 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült tégelyeket használunk..
Emellett 5 éven belül teljesen „műanyagmentessé” válunk - de csak akkor, ha ez a termékeink minőségét nem veszélyezteti! Ennek során csak újrafelhasznált műanyagból készült csomagolóanyagot használunk akkor, ha ennek használata a termékeink minőségének megőrzése miatt indokolt.
Visszagyűjtés

Visszagyűjtés

Használt műanyagok újrahasznosítására szerződéses megállapodást kötöttünk. A műanyag tégelyeket visszagyűjtjük, amennyiben személyesen elhozod nekünk budapesti központunkba (ahol vásárolhatsz is, vagy átveheted rendelésed). Ezeket újrahasznosításra átadjuk szerződéses partnerünknek. Mindemellett bátorítjuk a Petamin közösség tagjait, hogy maguk is szelektíven gyűjtsék a műanyagokat.
A visszagyűjtés folyamatát a jövőben tovább optimalizáljuk, jelenleg is aktívan dolgozunk ezen.
Környezetbarát anyagok

Környezetbarát anyagok

Termékeink futárral való kiszállítása során igyekszünk környezetbarát, újra felhasználható, újrafelhasznált anyagból készült, vagy lebomló anyagokat használni (újrahasznosított papír, újrafelhasznált doboz, és teljes mértékig lebomló, természetes anyagokból készült kukoricakeményítő térkitöltő).
Működés

Működés

Irodánkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot, újrafelhasznált papírt használunk. Műanyag flakonos italok fogyasztása helyett vízszűrőt telepítettünk az irodánkba és azt használjuk a víz tisztítására, amit saját palackjainkból iszunk.
Biztonság

Biztonság

A termékek csomagolása során elsődleges a kedvencek egészsége, ezért csak olyan megoldásokat fogunk átültetni a gyakorlatba, ami bizonyítottan biztonságos és valóban környezetbarát.
Fejlődés

Fejlődés

Környezetvédelmi rendszerünket folyamatosan fejlesztjük. Ahogy az egészséges életmód terén mindig is tettük, a környezetvédelem terén is kutatjuk az új lehetőségeket, tanulunk a hibáinkból és fejlődünk.
Karbonsemlegesség

Karbonsemlegesség

A Petamin működése 100%-ban karbonsemleges! Görgess tovább és ismerd meg ennek a folyamatnak a részleteit!

Így lesz a Petaminból 100%-ban karbonsemleges hazai kutya-macska táplálékkiegészítő márka

Mi nem vagyunk hívei a hangzatos, ám bizonytalan kimenetelű vagy a távoli jövőre vonatkozó vállalásoknak. Mi inkább cselekedni szeretünk, minél előbb különösen, ha a bolygónk jövőjéről van szó. Ezért is garantáljuk azt, hogy a Petamin működése 100%-ban karbonsemleges!

A karbonsemlegesség - más szóval klímasemlegesség - azt jelenti, hogy egyensúlyt teremtünk a légkörbe kibocsátott szén-dioxid és az elnyelt szén-dioxid mennyiség között. Ezt úgy valósítjuk meg, hogy az ENSZ által hitelesített csatornákon olyan projektet támogatunk kvóta vásárlásával, amely biztosítja a Petamin működése során keletkező CO2-kibocsátás (karbonlábnyom) 100%-os semlegesítését.

Számunkra a klímavédelem elválaszthatatlan része a kutya-macska egészség támogatásának, hiszen négylábú társainknak is szeretnénk tiszta levegőt, élhető környezetet teremteni.

Csapatunk több mint 10 éve, emberek egészségét szolgáló Netamin márkával kezdte tevékenységét, amely 2020 óta 100%-ban karbonsemleges. Tudjuk, hogyan érjük el ugyanezt a Petamin esetében is. A Petamin termékek karbonlábnyomát már meghatároztuk (ezt a termékek oldalán láthatod). A termékeink és a működésünk karbon-kibocsátását minden év végén szakembereink összesítik, semlegesítését pedig következő év első negyedévében végezzük el. Így karbonsemleges a Petamin évről évre!

Az egyes Petamin termékek karbonlábnyoma több összetevőből áll. A könnyebb kezelhetőség miatt a termékek lábnyomát két részre bontottuk: csomagolás és töltőanyag. Figyelembe vettük mind a csomagolóanyagok és töltőanyagok előállításából és szállításából, valamint a vevőinkhez való eljuttatásból adódó szén-dioxid kibocsátást. A termékek gyártása és szállítása a Scope 3 kibocsátások közé tartozik. Karbonsemlegesítési stratégiánknak részét képezik a Scope 1 és 2 kibocsátások, vagyis az operatív működésből adódó kibocsátások semlegesítése, valamint a Scope 3 kibocsátások közül a termékek gyártása és logisztikája, továbbá termékek vevőinkhez történő elszállításából adódó kibocsátások semlegesítése is. Ezek lehatárolását a következő modellben értelmeztük:
Karbonlábnyom ábra
Köszönjük, hogy a Petamin termékek vásárlásával nem csak kedvenced egészségét, de közös kincsünk, a Föld bolygó egészségét is segítesz megóvni!
Petamin