Loading...
Ízületvédő kutyáknak

Ízületvédő kutyáknak

Milyen esetben szükséges ízületvédő kutyáknak? Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, melyet érdemes szem előtt tartani.

Vajon milyen esetben van szüksége kisállatunknak ízületvédőre? Előfordul sajnos, hogy életmód, fajtajelleg, vagy örökletes problémák okán is figyelnünk szükséges erre a problémára. Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, melyet érdemes szem előtt tartani.

Ízületvédő kutyáknak

Milyen esetben szükséges ízületvédő kutyáknak?

Erre a kérdésre nem lehet tökéletes választ adni, hiszen minden probléma egyedi, és minden kutyusnak más az egészségügyi állapota. Érdemes azonban megkülönböztetnünk az imént említett problémát, a nagy terhelésnek kitett munkakutyákétól, és a kutyák esetleges időskori ízületi problémáitól. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan kutyafajták, melyeknél kiemelten fontos az ízületvédelemre odafigyelni, már kölyökkorban.

Ízületvédő kölyökkutyáknak

Vannak olyan kutyafajták, melyek fajtájukból adódóan nagy testű állatok, ezért a hirtelen növekedés ízületi fájdalmat okozhat, rosszabb esetben csonthártyagyulladást. Ilyenkor nemcsak a kutyus mozgásában látszik változás, - hiszen, ha fájlalja végtagjait, akkor azt majd minden gazdi észreveszi -, hanem megváltozik a viselkedése, mozgása, esteleg az izgő-mozgó kölyökkutyus kevesebbet mozog, mint szokott. Ilyen esetben érdemes állatorvoshoz fordulni, és érdemes ízületvédő kiegészítőket használni.

Ízületvédő munkakutyáknak

Amikor mi, emberek sportolunk, akkor sokkal nagyobb terhelésnek vannak kitéve ízületeink, mint a kevésbé aktív embertársainknak. Nincs ez másképp kisállatainknál sem. Hiszen vannak olyan ebek, akik munkaköri kötelességből végeznek olyan mozgást, mely terheli ízületeiket, ennek okán ezek a kutyusok sokkal nagyobb eséllyel ki vannak téve egy esetleges jövőbeli ízületi problémának.

 Ízületvédő idős kutyáknak

Egyes felmérések szerint, a kutyák nyolcéves koruk után, több mint 50 %-a szenved valamilyen ízületi problémával. Ez lehet a nem megfelelő életmód miatt, vagy esetleg fajtajelleg, vagy sajnos a helytelen táplálkozás miatt is. Sajnos ezeket a problémákat csak akkor vesszük észre, amikor már kialakultak, és a kutyáknál megjelenik a fájdalom, mozgás beszűkülés. Lássuk mit tehetünk a kutyák ízületének védelméért.

 

Mit tehetsz a kutyák ízületének védelméért?

Külön hangsúlyt érdemes fektetni a táplálkozásra. A házi koszt és a nem megfelelő kutyatáp nagyban hozzájárulhat kisállatunk ízületi problémáinak kialakulásához. Nemcsak a túlsúly elkerülése okán, hanem a túl sok szénhidrát, rizs, gabonafélék sajnos ízületi gyulladást is okozhatnak kutyánknál.

Módosítsd otthonod a kutyád érdekében

Sok minden megtehetünk négylábú barátunk ízületeinek védelme érdekében. A csúszásmentes szőnyegek fontosságát mindenképpen meg kell említenünk, mivel ízületi gyulladásban és ízületi fájdalmakban szenvedő kutyák félhetnek a csúszós felületeken. Az ilyen szőnyegek használatával négylábú barátod többet mozoghat a házban anélkül, hogy félne a megcsúszástól. A csúszásmentes szőnyegek elhelyezése a lépcsők alján és tetején, valamint a kanapék és ágyak közelében segít csökkenteni a kutyák ízületi fájdalmait azáltal, hogy mérsékli az ízületeiket.

A lépcső tilos

Nem csupán a kistestű kutyák szenvednek ízületi panaszoktól, ugyanakkor a lépcsőzés majd minden panaszon rontani képes, ha engedjük bundás barátunknak megmászni a környezetünkben lévő lépcsőket. Érdemes elkerülni azokat a helyzeteket, hogy kisállatunk felügyelet nélkül próbáljon meg lépcsőzni, ezért zárjuk le a feljárót, így biztonságban tudhatjuk kutyánkat.

Petamin ízület komplex a panaszok ellen

Ízület Regeneráló MEDIUM csomagba három féle készítményt tettünk. Komplex, enyhébb és közepesen súlyos ízületi problémákra ajánlott ízületvédő kutyáknak. Az első a Petamin Kurkumin Flex Ultra kapszula 95% kurkumin tartalomra standardizált kivonatot tartalmaz: ez egy sima kurkuma pornál 32-szer több kurkumint jelent! Gyömbért is tartalmaz, amely fokozza a kurkumin felszívódását és szintén hatékony gyulladáscsökkentő. A termékben fekete bors kivonat is található, amely piperin hatóanyagával 2000%-kal növeli a kurkumin biológiai hasznosulását!

Ízületvédő kutyáknak: Petamin Glükozamin Start tabletta

A glükozamin a legalapvetőbb porc- és ízületvédő kutyáknak. Egy természetes anyag, úgynevezett aminocukor, amely glükózból és a glutamin nevű aminosavból épül fel. A glükozamin hozzájárul a porcok, ízületek fejlődéséhez és regenerációjához. Hatással van a porcszövetet bontó enzimekre és gyulladáskeltő anyagokra, így fontos szerepe lehet a porcok épségének megőrzésében is. Emellett fokozza az ízületi folyadék termelését. A vizsgálatok szerint glükozamin pótlásával csökkenthető a porcszövet romlása, a gyulladás és a fájdalom, valamint javítható az ízületek mozgékonysága.

Ízületvédő kutyáknak: Petamin Halkollagén Peptidek por

100% tisztaságú, hidrolizált, rendkívül jól felszívódó és hasznosuló halkollagén, amely tökéletesen oldódik. A kutyák örömmel fogyasztják! A kollagén a leggyakoribb fehérje a kutyák testében, kb. 30%-a az összes fehérjének, egyik fontos alkotóeleme az ízületeknek, inaknak, porcoknak, szalagoknak és a csontoknak.

Az ízületek, inak, porcok és csontok teljes körű támogatására fejlesztették ki, szakértők bevonásával, gyakorlati tapasztalatok és tudományos bizonyítékok alapján. Segítsd a kutyád szabadabb mozgását és induljatok újra hosszú, boldog sétákra!

 Milyen esetekben ajánljuk a Petamin Prémium Ízület Komplex használatát? 

Ízületi gyulladás, kopás és egyéb ízületi betegségek esetén. Ízületi trauma, például szalag- vagy porcsérülés, vagy fejlődési rendellenesség, például csípő-, váll- vagy könyökízületi diszplázia estén. Egyéb mozgásszervi problémák esetén. Ízületi vagy mozgásszervi műtétek után. Azonban megelőzésre bármilyen életkortól, de 5 éves kortól mindenképpen javasolt ezt a készítményt használnunk!

Forrás

A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal