Loading...
Macska ízületi gyulladás

Macska ízületi gyulladás, megelőzhető probléma?

Vajon a macska ízületi gyulladás megelőzhető probléma? Mit tehetünk a macskák ízületeinek védelme érdekében?

Ezen a héten a kisállatok ízületi működésével, problémáival foglalkozunk. A macska életének minden egyes szakasza egyedi örömökkel és kihívásokkal jár, főként az idő előrehaladtával, amikor különösen fontos odafigyelnünk ízületeikre, és egészségükre. Vajon a macska ízületi gyulladás megelőzhető probléma? Mit tehetünk a macskák ízületeinek védelme érdekében?

Macska ízületi gyulladás

Macska ízületi gyulladás kezelhető, ha időben észre veszed

A cicáknál talán a legismertebb ízületi probléma a Dysplasia. Ez a betegség, mint oly sok más is, ha időben észreveszi a gazdi, akkor jelentősen javítható. Az állatok nem tudnak beszélni, de annál több "testjelet" képesek adni, ha valami nincs rendben. A testbeszédből sok mindent képes kiolvasni a gazdi, ha valamilyen betegség gyötri bundás barátját.  A merevség, sántaság, vagy a négy lábon való megállásnál mutatkozó nehézség, fájdalomra, ízületi problémára utalhat. Vedd észre a jeleket!

Dysplazia előfordulása

Alapvetően két területet érint ez a betegség, illetve két terülten fordul elő a macskáknál. A könyökízületnél, mely elenyésző számban jelenik meg, valamint a csípő ízületnél. Tévhit, hogy ez a probléma csak idős cicákat érint, hiszen a csipő dysplasia többnyire korai életkorban jelentkezhet, ami jelentősen befolyásolja a jövő életét. Ebben a betegségben a combcsont nem igazítható megfelelően a medencéhez. Ez azt jelenti, hogy a combcsont fejét a kismedencei üreghez képest elmozdítják, és közöttük szabad tér alakul ki. Ebben a kórtanában először a kötőszövet érintett, majd a csontok deformálódnak.

Macska ízületi gyulladás kialakulásának okai

Ahogy korábban írtuk, a macskák húsevő állatok , de ez nem azt jelenti, hogy kizárólag ezt a táplálékot szükséges nekik adnunk. A kizárólag húson élő cicáknál előfordulhat ízületi probléma kialakulása. Ugyanakkor egyes kutatások szerint a túl korai sterilizálás, hosszabb csontszövet növekedést válthat ki. Ahogy az is előfordulhat, hogy a túlsúly okozhat az ízületekben fokozott deformációt. De ahogy a gerinc vagy végtagi sérülések, az alacsony fizikai aktivitás is. Ahogy a macskák hirtelen növekedése, vagy a szervezetben előforduló kalciumhiány, hormonális zavarok is hozzájárulhat a macska ízületi gyulladásának kialakulásához.

Macska ízületi gyulladás: tünetek

Általában a macska testében lévő csontok könnyen elcsúsznak egymás mellett, és egészséges ízületi folyadék és porc védi őket. Ha egy cicának ízületi gyulladása van, a sima felület elhasználódik, és a csontok csiszolópapírként csiszolódnak egymáshoz. Ilyen esetben gyakran észlelhetünk olyan tüneteket, mint vonakodás vagy tétovázás a fel- vagy leugrással kapcsolatban.
Nehézségek a lépcsőn fel vagy le. Merevség a lábakban, különösen pihenés vagy alvás után. Csökkentett aktivitási szint. Csökkentett magasság ugráskor.

5 ok, amiért a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj a legjobb választás

Frissen fogott, fenntartható halászatból származó lazacból készül. A Fenntarthatósági Világszervezet „Friend of the Sea” (A tenger barátja) tanúsítványával rendelkezik.

Hidegen préselt (vagyis nem finomított), ennek köszönhetően az értékes zsírsavak és egyéb tápanyagok a legkevésbé sem károsodnak.

Koncentráltan, természetes formában tartalmazza a kutyák és macskák számára esszenciális, azaz nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakat.

Szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen estik át a gyártás teljes ideje alatt. Megfelel a GMP+FSA nemzetközi szabvány követelményeinek.

praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

Forrás

Kapcsolódó termékek
A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!