Loading...
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen

3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen

Milyen vitaminokra/kiegészítőkre, mikor van szüksége kisállatunknak? Íme 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen.

Bundás barátunknak hat alapvető tápanyagcsoportra van szüksége az egészséges életmódhoz: vízre, fehérjére, zsírokra, szénhidrátokra, vitaminokra és ásványi anyagokra. Létezik junior táp, felnőtt kutyatáp, senior eledel. Mi, gazdik minden életkorhoz, egészségi állapothoz be tudjuk szerezni a megfelelő eledelt kutyánknak. De vajon azt tudjuk, hogy milyen vitaminokra, mikor van szüksége kisállatunknak? És kölyökkutyánknak? 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen

3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen

Mik azok a vitaminok?

A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek szükségesek az élet fenntartásához. Legtöbbjük természetesen megtalálható az élelmiszerekben. Az állatok szervezetének vitaminokra is szüksége van a növekedéshez és fenntartásához. Nekünk embereknek már szinte természetes a vitaminszedés, de tudtad, hogy az állati szervezetnek szüksége van ezekre? Akárcsak az embereknek, úgy pl. a kutyáknak is fontos az A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, E - és K-vitamin, valamint olyan egyéb tápanyagok, mint az Omega zsírsavak.

A kölyökkutyáknak is szükségük van vitaminokra/kiegészítőkre

Alapvetően minden kisállatnak szüksége lehet vitaminpótlásra. De van néhány olyan eset, amikor kifejezetten javasolt. Azok a négylábúak, akik házi étrendet kapnak, akár egészségügyi állapota indokolja, vagy valamilyen hiányállapotban szenved, különösen érdemes odafigyelni, sőt gondoskodnod kell arról, hogy bundás barátod megfelelő vitamin-kiegészítőt kapjon.

Mi a megfelelő készítmény kölyökkutyáknak?

Fontos tudni, hogy az emberek számára készült vitaminok/kiegészítők gyakran más koncentrációt tartalmaznak, mint a kifejezetten kutyák számára készült vitaminok, ez a kutyákra káros adalékanyagokat is tartalmazhatnak.  Ezért érdemes kifelezetten kisállatunk részére előállított kiegészítőket, vitaminokat adni.

Hogyan válassz kölyökkutyádnak megfelelő készítményt?

A megfelelő tápanyagbevitel elengedhetetlen a kölykök egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. Vitaminok, ásványi anyagok, zsírok és egyéb alapvető tápanyagok szükségesek többek között az agy, szemek, csontozat, izomzat, ízületek, bőr, szőrzet, és az immunrendszer fejlődéséhez is.

Miért válassz Petamin junior készítményeket kölyökkutyádnak?

A Petamin junior készítmények hatékonyan segítik a kiskutyák vitamin- és ásványianyag-pótlását. A bennük lévő A-, D- és E-vitaminok junior kutyáknak létfontosságúak. Mi, a Petamin csapata azért dolgozunk minden erőnkből, hogy négylábú barátod hosszú, egészséges és boldog életet éljen.

Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta

Komplex készítmény, amely hatékonyan segíti a kiskutyák és kiscicák vitamin- és ásványianyag-pótlását. A benne lévő A-, D- és E-vitamin junior kutyáknak és cicáknak létfontosságú. Emellett szerves kalciumot és szerves foszfort is tartalmaz. Ezek révén hozzájárul a sejtek, szövetek és szervek megfelelő növekedéséhez, fejlődéséhez, támogatja az immunműködést, az idegrendszer, szív- és érrendszer, a látás, a bőr és szőrzet egészségét, az erős csontozat, fogazat és izomzat kialakulását.

Mivel az ásványi anyagok és nyomelemek felszívódása és biológiai hasznosulása a szerves kötésű vegyületekből magasabb, mint a szervetlen sókból, ezért mi is szerves kalciumot és foszfort tettünk a Junior Complex tablettába.18 A benne lévő kalcium és foszfor aránya 1,4:1, ami szakértők ajánlása szerint kiegyensúlyozott ásványianyag-ellátást biztosít a gyorsan növekvő kölykök számára.

Petamin Glükozamin Start tabletta

A kölyökkorban történő gyors növekedés igen nagy nyomást helyez a fejlődő ízületekre. Emiatt négylábú társainknál sajnos már jócskán a szenior korba lépés előtt jelentkezhetnek ízületi bántalmak (pl. diszplázia). Szerencsére helyes táplálással, glükozamin pótlásával segítheted az ízületek erősen tartását és megfelelő fejlődését, megelőzve így a mozgásszervi problémákat.

A glükozamin nélkülözhetetlen építőköve a normális, egészséges porcképződésnek. Kutatások kimutatták, hogy hozzájárul a porcok, ízületek fejlődéséhez és regenerációjához. A porcokat bontó enzimek és a gyulladásgátló anyagok gátlása révén fontos szerepe van a porcok épségének megőrzésében is. Mindemellett az egészséges ízületi folyadék fenntartását is segítheti.

Petamin Omega Komplex lágyzselatin kapszula

A rohamosan növekvő, fejlődő kölykök számára elengedhetetlenül fontos a megfelelő zsírbevitel, különösen azok az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavak, amelyeket a szervezetük nem képes előállítani. A Petamin Omega Komplex lágyzselatin kapszula halolaj és növényi olajok keveréke: optimális arányban tartalmazza az omega-3, -6 és -9 zsírsavakat, támogatva a kiegyensúlyozott zsírbevitelt.

Az omega-3 (EPA, DHA, ALA) zsírsavak fontosak az agy, idegrendszer, retina, immunrendszer, izomzat, szív- és érrendszer egészséges fejlődéséhez és működéséhez. Az omega-6 zsírsavak (GLA, LA) az immun- és agyműködés támogatása, a bőr és szőrzet egészségének megőrzése miatt szükségesek. Az omega-9 zsírsavak segítik a normál immunműködést, a bőr és a szív- és érrendszer egészségét, és a kedvencek nevelhetőségére, viselkedésére is jó hatással lehetnek.

A Petamin junior készítményeket ezen a linken találjátok.

Forrás

Kapcsolódó termékek
A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!