Loading...
Probiotikum hasfájós kutyáknak

Probiotikum hasfájós kutyáknak

Mi az a probiotikum? Vajon szüksége van-e a kutyáknak probiotikumra? Mikor érdemes használni? Probiotikum hasfájós kutyáknak.

Mi az a probiotikum? Vajon szüksége van-e a kutyáknak és macskáknak az emésztés támogatásához? Mikor érdemes használni? Ezekre és még sok más kérdésre kerestük a választ ebben a cikkben.

Probiotikum hasfájós kutyáknak

Mi az a probiotikum?

Legelőször fontos elmondani, hogy a probiotikumok olyan táplálékkiegészítő, mely az emberi szervezet szempontjából jótékony baktériumokat tartalmaz. Érdemes porobiotikumot szednünk, az egészséges emésztésért, a bélflóra stabilizálásáért és a hasmenés megelőzéséért és kezeléséért. De vajon milyen esetben érdemes használni őket kisállatainknál?

Megelőzés

Az emésztés és az immunrendszer megfelelő működésének egyik alappillére az egészséges bélflóra. A Petamin Pocak Komfort csomag számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek prebiotikus hatásuk révén elősegítik a jótékony baktériumok szaporodását és erősítik az immunrendszert – ilyen a sörélesztő, a frukto-oligoszacharidok, az oroszlánsörény-gomba és a shiitake gomba kivonata.

Probiotikum meglévő panaszok esetén

Felelős, szerető gazdiként te mindent megteszel kedvenced kiegyensúlyozott táplálásáért, de sajnos még így is előfordulhatnak emésztőrendszeri problémák nála – pl. fertőzés, gyomorrontás, allergia, gyulladás, szőrlabda, de akár stressz miatt is. De mit tehetünk ilyen esetben? A kezelések mellé, után, ahogy az állatorvos előírja, minden esetben helyre kell állítani a bélflórák stabilitását.

A Petamin Ultra Probiotikum Komplex

Ennek a készítménynek a hatóanyagai között megtalálható az Enterococcus faecium nevű jótékony baktérium, az első olyan probiotikum, amit az Európai Élelmiszer-biztonsági Hivatal (EFSA) kutya- és macskatápokban engedélyezett. Az Enterococcus faecium megtelepszik a belekben, támogatja az egészséges emésztést, a bélflóra stabilizálását és a hasmenés megelőzését és kezelését.

Jótékony baktériumok

A termék számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek prebiotikus hatásuk révén elősegítik a jótékony baktériumok szaporodását és erősítik az immunrendszert – ilyen a sörélesztő, a frukto-oligoszacharidok, az oroszlánsörény-gomba és a shiitake gomba kivonata. Az édeskömény- és a kamilla-kivonat enyhíti a gyomor- és bélgörcsöket, támogatja bélműködést. Az L-glutaminsav és az oroszlánysörény-gomba segíti a gyomor- és bélnyálkahártya védelmét és regenerációját.

Forrás

A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal