Loading...
P0100010
ImmunMax kapszula
Minden termék
Petamin

ImmunMax kapszula

Echinaceával a kutyák, macskák immunitásának erősítéséért
30 db kapszula
Újrafelhasznált műanyag
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült.
A termék karbonlábnyoma: 15,4

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

  • Természetes immuntámogatás kutyák és macskák számára
  • Echinacea (bíbor kasvirág) gyógynövény porítva, növényi kapszulában

Kutatások szerint az Echinacea:

  • ...javítja az állatok általános állapotát
  • ...serkenti az immunrendszer működését
  • ...segíthet a felső légúti fertőzések (pl. kutya és macska megfázás) elleni küzdelemben
Raktáron
Kiszállítás:
3-4 munkanap
2 490 Ft
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 366 Ft. Megtakarítás 249 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 2 241 Ft. Megtakarítás 747 Ft.

Immunerősítés kedvencednek – a természet erejével!

 

Akárcsak nekünk embereknek, a kutyáknak és a macskáknak is van immunrendszere, melynek az a fő feladata, hogy megvédje őket a veszélyes betolakodók és rendellenes sejtek ellen. Szervezetük nap mint nap megküzd olyan kórokozókkal, mint a paraziták, a gombák, a vírusok és a baktériumok – egészséges és boldog életük záloga az erős ellenálló képesség.

Sokan nem is tudják, de a kutyák és a macskák is fogékonyak a megfázásra, különösen ősszel és télen!  A rövid vagy vékony szőrű állatok főleg könnyen megfázhatnak. Igazán erős, ellenálló immunrendszerrel azonban ennek sokkal kisebb az esélye.

Kedvenced immunrendszere szövetek, szervek és sejtek komplex hálózata. De bonyolult folyamatai csak akkor működnek hatékonyan, ha ehhez te gazdiként minőségi tápanyagokat biztosítasz.1-4

Az egészséges táplálás azonban még nem minden: a betegségek, fertőzések, allergiák elleni harcban az étrend-kiegészítésnek is nagy szerep jut. És itt jön képbe a Petamin ImmunMax kapszula, amit célzottan a kutyák és macskák immunrendszerének természetes támogatására hoztunk létre.

 

Ismerd meg jobban a Petamin ImmunMax hatóanyagát, az Echinaceát!

 

Az Echinacea purpurea, magyarul bíbor kasvirág, egy Észak-Amerikában őshonos, évelő növény. Neve a görög echinos (sün) és a latin purpurea (lila) szóból származik, előbbi a virágzata közepén található tüskés kúpra, míg utóbbi a szirmai színére utal.

Az amerikai őslakosok sokféle célra használták, például fogfájás, torokfájás, megfázás, emésztési zavarok és sebek kezelésére is. Napjainkban a világ egyik legnépszerűbb gyógynövénye, elsősorban immunerősítő hatása miatt, amivel már több száz tudományos kutatás foglalkozott.5

Számos vizsgálat bizonyította, hogy az Echinacea immunstimuláló, azaz immunserkentő hatással bír: növeli az immunrendszer alapjait képező fehérvérsejtek (leukociták) számát, serkenti az immunválaszt és gyulladásos választ szabályozó citokinek termelődését, fokozza a kórokozókat és idegen anyagokat elpusztító természetes ölősejtek és falósejtek (fagociták) aktivitását.5-8

Emellett antioxidáns, gyulladáscsökkentő, illetve baktérium-, gomba-, parazita- és vírusellenes tulajdonságokkal is rendelkezik az eddigi vizsgálatok alapján.9 Az Echinacea remekül kiegészíti a kutyák és macskák fertőzéses betegségeinek gyógyszeres/antibiotikumos kezelését.

Kutatások alapján az Echinaeca hatékony kezelési módszere a kutyák és macskák szezonális és krónikus felső légúti fertőzéseinek, beleértve a kutya megfázást, macska megfázást és a hideg időben gyakori kennel köhögést is.10,11 Az Echinacea 2015-ben és 2018-ban két, egymástól független kutatásban is jelentős mértékben javította a kutyák immunológiai értékeit, bármilyen mellékhatás nélkül.12,13

Hivatkozások

Cobbold S, Holmes M, Willett B. The immunology of companion animals: reagents and therapeutic strategies with potential veterinary and human clinical applications. Immunol Today. 1994;15(8):347-353.

Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-v.

Klasing KC. Protecting animal health and well-being: Nutrition and immune function. In: Garnsworthy RC, Wiseman J, editors. Recent advances in animal nutrition. Nottingham Univer Pr; 2005. pp. 13–20.

Smith AD, Panickar KS, Urban JF Jr, Dawson HD. Impact of Micronutrients on the Immune Response of Animals. Annu Rev Anim Biosci. 2018;6:227-254.

5 Kumar A, Rinwa P, Chhabra MK. Pharmacotherapeutics of Echinacea purpurea: Gardening shelf to clinic. J Pharm Educ Res. 2011;2(2):45-54.

Bauer VR, Jurcic K, Puhlmann J, Wagner H. Immunologische In-vivo- und In-vitro-Untersuchungen mit Echinacea-Extrakten [Immunologic in vivo and in vitro studies on Echinacea extracts]. Arzneimittelforschung. 1988;38(2):276-281.

Luettig B, Steinmüller C, Gifford GE, Wagner H, Lohmann-Matthes ML. Macrophage activation by the polysaccharide arabinogalactan isolated from plant cell cultures of Echinacea purpurea. J Natl Cancer Inst. 1989;81(9):669-675.

Manayi A, Vazirian M, Saeidnia S. Echinacea purpurea: Pharmacology, phytochemistry and analysis methods. Pharmacogn Rev. 2015;9(17):63-72.

Hudson JB. Applications of the phytomedicine Echinacea purpurea (Purple Coneflower) in infectious diseases. J Biomed Biotechnol. 2012;2012:769896.

10 Reichling J, Fitzi J, Fürst-Jucker J, Bucher S, Saller R. Echinacea powder: treatment for canine chronic and seasonal upper respiratory tract infections. Schweiz Arch Tierheilkd. 2003;145(5):223-231.

11 Bouldoires C, Fitzi J, Hellman K et al. Dietary Support with Echinacea Purpurea Root in Canine Kennel Cough Complex. World Small Animal Veterinary Association 29th World Congress Proceedings. 2004; Rhodes, Greece.

12 Torkan S, Khamesipour F, Katsande S. Evaluating the effect of oral administration of Echinacea hydroethanolic extract on the immune system in dog. Auton Autacoid Pharmacol. 2015;35(1-2):9-13.

13 Biazar Y, Avizeh R, Ghorbanpour M, Varzi HN, Razijalali M. Effects of Long Term Administration of Echinacea in Addition with Vaccination on General Condition and Liver and Renal Performance in Dogs. Int J Pharm Res. 2018;10(4):355-361.

Adagolás

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
Kutyáknak Macskáknak
< 10 kg Kétnaponta 1 kapszula Kétnaponta 1 kapszula
10-40 kg 1 kapszula / nap
> 40 kg 2 kapszula / nap

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Összetevők: porított echinacea, növényi kapszula.

Aktív összetevő (kapszulánként):
Echinacea purpurea 
(porított növény)
380 mg

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 18,4 %, nyers zsír: 1,0 %, nyers rost: 26,2 %, nyers hamu: 1,09 %.

Legfontosabb tudnivalók a macska emésztéséről
2022. 11. 14.
Legfontosabb tudnivalók a macska emésztéséről
Kevés szénhidrát, húsban gazdag élelem a megfelelő a macskák számára. Fontos tudnivalókat a macskák emésztése kapcsán.
Emésztés Tovább a cikkre
Probiotikum hasfájós kutyáknak
2022. 11. 15.
Probiotikum hasfájós kutyáknak
Mi az a probiotikum? Vajon szüksége van-e a kutyáknak probiotikumra? Mikor érdemes használni? Probiotikum hasfájós kutyáknak.
Emésztés Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
ImmunMax kapszula
2 490 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal