Loading...
P0100013
Ashwagandha  Relax kapszula
Minden termék
Petamin

Ashwagandha Relax kapszula

Stressz és szorongás ellen kutyáknak és macskáknak
60 db kapszula
Újrafelhasznált műanyag
A termék tégelye részben újrafelhasznált műanyagból készült.
A termék karbonlábnyoma: 80

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

  • Természetes gyógynövény-készítmény kutyáknak és macskáknak
  • Fokozza a szervezet stresszel szembeni védekezőképességét
  • Segíthet a mentális egyensúly, érzelmi stabilitás fenntartásában
  • Antioxidáns hatása révén védheti az általános egészséget
  • Ajánlott félelem, szorongás, stressz esetére (pl. szeparáció, utazás, költözés, tűzijáték, stb.)
Raktáron
Kiszállítás:
3-4 munkanap
3 790 Ft
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 601 Ft. Megtakarítás 379 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 3 411 Ft. Megtakarítás 1 137 Ft.

Az Ashwagandha egy gyógynövény, amely tudományos vizsgálatok és szakértői ajánlások alapján támogathatja a kutyákat és macskákat a stresszel, szorongással, félelemmel járó szituációkban. Hatóanyagaival segíthet a nyugalom, mentális egyensúly és pozitív közérzet fenntartásában.

 

Miért van szüksége kedvenceinknek stresszvédelemre?

 

A stressz és a szorongás házi kedvenceinket sem kerüli el – sőt, lassan népbetegségnek tekinthető a kutyák és macskák körében. Négylábú társaink szavakkal ugyan nem tudják elmondani nekünk, de testbeszédükkel és egyéb jelzéseikkel képesek tudtunkra adni, ha mentális panaszaik vannak.

Kedvenceink nagyon sokféle módon mutathatják ki a stresszt. Kutyáknál és macskáknál egyaránt jellemző az agresszió, a rombolás, az étvágytalanság, a szobatisztaság „elfelejtése”, az elrejtőzés, az alvászavarok és a túlzott tisztálkodás. Emellett a vokalizáció, azaz a hanggal történő kommunikáció (ugatás, nyüszítés, nyávogás, morgás, sziszegés) is gyakori jele a stressznek és szorongásnak.

A stressz, szorongás és félelem olyan érzelmek, amelyeket minden háziállat megtapasztal valamilyen mértékben az élete során.

Számos ok állhat a stressz hátterében. Egyik leggyakoribb a szeparációs szorongás, vagyis amikor a gazdi távolléte stresszt vált ki. Ugyancsak gyakori okok közé tartozik az utazás, a környezeti változás (pl. költözés, panzió), az állatorvosi látogatás vagy a hangos zaj (pl. tűzijáték, vihar) is.

 

Hogyan segíthet az Ashwagandha a stressz elleni küzdelemben?

 

Az Ashwagandha egy Indiában és Észak-Afrikában őshonos, kis cserje, sárga virágokkal és piros gyümölcsökkel. A tradicionális indiai gyógyászatban több mint 4000 éve használják a gyökerét, többek között stresszoldásra, az energiaszint, állóképesség, fizikai és mentális jóllét javítására.1-3 Megújító ereje miatt indiai ginzengnek is nevezik.

Az Ashwagandha adaptogén gyógynövény: ez azt jelenti, hogy segít a szervezetnek alkalmazkodni (adaptálódni) a mentális és fizikai stresszhez.4 A stressznek és szorongásnak számos káros hatása van az állatok szervezetére is, pl. az idegrendszerre, hormonháztartásra, immunrendszerre. Az Ashwagandha olyan jótékony hatóanyagokat tartalmaz, amelyek segíthetnek kivédeni ezeket.

Tudományos vizsgálatokban az Ashwagandha jelentős stressz- és szorongás ellenes hatást váltott ki állatokban, fokozta az állatok stressztűrését, a különböző stressz modellekben igen hatékonyan mérsékelte a stressz által kiváltott negatív hatásokat és csökkentette a szorongásos viselkedést.5-8

Kutatások alapján az Ashwagandha természetes növényi hatóanyagaival elnyomja a stressz által kiváltott kortizoltermelést, illetve növeli a GABA és a szerotonin ingerületátvivő anyagok szintjét, ezzel megakadályozza az idegsejtek túlzott aktivitását és stresszhelyzetekben nyugtató hatást fejt ki.9,10

A vizsgálatokban az Ashwagandha hasonló hatékonyságot mutatott, mint a szorongásoldó gyógyszerek, használata azonban egyértelműen biztonságosabb, kevesebb mellékhatással jár.9,10 Éppen ezért szorongás ellen kutyáknak és macskáknak is gyakran javasolják a szakértők, természetes (nem szintetikus) nyugtatószerként.

Mindezek mellett a növény antioxidáns hatóanyagokban is gazdag, így hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, támogathatja a kutyák és macskák általános egészségét.4,9,11

 

Hogyan használd a Petamin Ashwagandha Relax kapszulát?

 

Az Ashwagandha csodálatos gyógynövény, amely stressz, félelem, szorongás ellen kutyáknak és macskáknak egyaránt hasznos lehet. Viszont sem a szükséges tréninget és lemozgatást, sem az állatorvosi kezelést nem helyettesíti!

Amennyiben kedvenceden a stressz, szorongás és félelem tüneteit észleled, akkor először a kiváltó ok megállapítására kell összpontosítanod – ebben állatorvos vagy egy képzett tréner is segítséget tud nyújtani neked. Ezután következik a probléma kezelése, vagyis a viselkedés megváltoztatása, megfelelő tanítási módszerek alkalmazása, a stresszhelyzet kerülése.

A Petamin Ashwagandha Relax kapszula a tréning és gondoskodás kiegészítéseként támogathatja a kutya és macska stresszel, szorongással és félelemérzettel szembeni ellenálló képességét, a stressz és a káros hatások csökkentését. Kedvenced számára kihívást jelentő helyzetekben vagy időszakokban jelentős segítséget nyújthat.

Kérjük, azt se felejtsd, hogy a táplálékkiegészítés nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot! Megfelelő étrend mellett nyújthat extra támogatást kedvencednek.

Hivatkozások

1 Rajeswara RBR, Rajput DK, Nagaraju G, Adinarayana G. Opportunities and challenges in the cultivation of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal). J Pharmacognosy. 2012;3(2):88–91.

2 Lopresti AL, Smith SJ, Malvi H, Kodgule R. An investigation into the stress-relieving and pharmacological actions of an ashwagandha (Withania somnifera) extract: A randomized, double-blind, placebo-controlled study. Medicine (Baltimore). 2019;98(37):e17186.

Choudhary B, Shetty A, Langade DG. Efficacy of Ashwagandha (Withania somnifera [L.] Dunal) in improving cardiorespiratory endurance in healthy athletic adults. Ayu. 2015;36(1):63-68.

4 Singh N, Bhalla M, de Jager P, Gilca M. An overview on ashwagandha: a Rasayana (rejuvenator) of Ayurveda. Afr J Tradit Complement Altern Med. 2011;8(5 Suppl):208-213.

Mishra LC, Singh BB, Dagenais S. Scientific basis for the therapeutic use of Withania somnifera (ashwagandha): a review. Altern Med Rev. 2000;5(4):334-346.

Shrilata et al. A review on adaptogenic activity of Ashwagandha (Withania somnifera): An Ayurvedic appraisal. J Pharm Sci Innov. 2017;6(5):94-98.

Wynn SG, Fougère BJ. CHAPTER 20-Veterinary Herbal Medicine: A Systems-Based Approach. Vet Herbal Med. 2007:291-409.

8 Priyanka G, Anil Kumar B, Lakshman M, Manvitha V, Kala Kumar B. Adaptogenic and Immunomodulatory Activity of Ashwagandha Root Extract: An Experimental Study in an Equine Model. Front Vet Sci. 2020;7:541112.

9 Tiwari R, Chakraborty S, Saminathan M, Dhama K, Singh SV. Ashwagandha (Withania somnifera): role in safeguarding health, immunomodulatory effects, combating infections, and therapeutic applications: a review. J Biol Sci. 2014;14(2):77–94.

10 Gupta GL, Rana AC. Withania somnifera (Ashwagandha): A review. Pharma Rev. 2007;1(1):129-36.

11 Sumathi S, Padma PR, Gathampari S, Vidhya S. Free radical scavenging activity of different parts of withania somnifera. Anc Sci Life. 2007;26(3):30-34.

Adagolás

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
Kutyáknak Macskáknak
< 15 kg 1 kapszula (250 mg) / nap 1 kapszula / nap
15-30 kg 2 kapszula (500 mg) / nap
> 30 kg 3 kapszula (750 mg) / nap

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Összetevők: Ashwagandha gyökérpor (Withania somnifera), növényi kapszula, emulgeálószer (dikalcium-foszfát, mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátlók (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).

Aktív összetevő (kapszulánként)
Ashwagandha gyökérpor
(Withania somnifera)
250 mg

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 5,5 %, nyers zsír: 2,4 %, nyers rost: 20,2 %, nyers hamu: 16,93 %.

Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Ashwagandha Relax kapszula
3 790 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal