Loading...
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen

Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?

Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?

Minden évben, amikor a tavasz beköszönt, mi kutyások tudjuk, hogy elindul a tavaszi vedlés bundás barátunknál. Vajon milyen esetben érdemes odafigyelni, és arra gyanakodni, hogy a normális szőrhullatáson túl, valamilyen probléma állhat a háttérben? Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?

Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen

Kutya szőrhullás: árulkodó jelek?

Általában a fényes, ragyogóan szép szőrzet az, amit legelőször észreveszünk egy kutyán. Persze a külső megjelenés nem csak esztétikai szempontból fontos, kedvenced általános egészségi állapotáról is sokat elárul. Érdemes különbséget tenni a természetes szőrhullás és a kóros szőrvesztés és bőr problémák között. A szezonális vedlés bundás barátunknál normális folyamat. Ellenben van néhány eset, amikor érdemes kivizsgálnunk kisállatunk szőrvesztését, illetve a további tüneteket.

Mire érdemes odafigyelni, és tenni túlzott kutya szőrhullás esetén?

Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Ha a kutyust stresszes hatás éri, akkor gyakran elveszti szőrzetét, a normális mennyiségen felül. Ilyen esetben foltokban, nagyobb mennyiségű szőrvesztés már kórosnak mondható. Érdemes vele állatorvoshoz fordulni. Ugyancsak árulkodó lehet a kutyák szőrvesztése kapcsán a tápanyaghiány, melyet a nem megfelelő táplálék bevitel, vagy nem elegendő tápanyag okozhat. A kutya bőrproblémák esetén számtalan problémára gyanakodhatunk. Ebben a cikkben részletesen leírjuk, hogy mire érdemes odafigyelni. Különösen érdemes problémára gyanakodni, ha hosszabb ideig tartó, nem gyógyuló szőrvesztésről beszélünk.

Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk?

Hosszabb ideig fennálló, nem gyógyuló szőrvesztés esetén előfordul a pajzsmirigy alulműködés kutyáknál. Ilyen esetben általában a pajzsmirigy gyulladása vagy zsugorodása is okozhatja a problémát, amely a test számos részének működését befolyásolja. Ilyen esteben kezelésre szorul kisállatunk. A pajzsmirigy alulműködés gyakrabban fordul elő közepes és nagy testű kutyáknál, és általában középkorú kutyáknál. A leggyakrabban érintett fajták közé tartozik a golden retriever, a doberman, pincher és az ír szetter. Tünetek között szerepel a szőr elvesztése, fénytelen szőr, túlzott vedlés, hízás, csökkent aktivitás.

Támogasd Petamin készítményekkel bundás barátod a fényes, egészséges szőrért

Petamin Fényes szőr & Egészséges bőr csomag extra törődést biztosít kedvenced szőrzete és bőre számára, segíti a problémák megelőzését, kezelését. Kutya szőrhullás ellen is hasznos. Használd a helyes étrend kiegészítéseként, ezzel mindent megtéve a csillogó, fényes szőrzet és egészséges bőr megőrzését!

Petamin emésztés komfort paszta, kutya szőrhullás ellen

A Petamin Emésztés Komfort paszta egy ízletes emésztéstámogató táplálékkiegészítő, szőroldó paszta, tele értékes tápanyagokkal és rostokkal. Egyedülálló kombinációja olyan természetes hatóanyagoknak, mint az árpamaláta-kivonat, szárított sörélesztő, glicerin, lecitin, B2-, B7-vitamin, omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj és taurin.

Petamin halkollagén peptidek por, kutya szőrhullás ellen

Elősegíti az egészséges bőr és fényes szőrzet fenntartását. Melyik gazdi ne szeretné, hogy kedvencének egészséges bőre és ragyogóan szép szőrzete legyen? A kollagén ebben is segíthet. A bőr középső, legnagyobb rétege (dermis) elsősorban kollagénből áll, ennek a támogatása a legfontosabb, hogy a kutyák és macskák kívülről is egészséget sugározzanak.

Kiváló természetes fehérjeforrás. A fehérje az élet legfontosabb építőanyaga. Egy kutya étrendjének kb. 20-25%-ban fehérjéből kell állnia. A Petamin Halkollagén Peptidek por 95%-a fehérje, így hatékonyan hozzájárul a kutyák és macskák napi fehérjeszükségletéhez.

Petamin prémium norvég lazacolaj, kutya szőrhullás ellen

Frissen fogott, fenntartható halászatból származó lazacból készül. Hidegen préselt (vagyis nem finomított), ennek köszönhetően az értékes zsírsavak és egyéb tápanyagok a legkevésbé sem károsodnak.

Koncentráltan, természetes formában tartalmazza a kutyák és macskák számára esszenciális, azaz nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakat.

Szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen estik át a gyártás teljes ideje alatt.

praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

Forrás

Kapcsolódó termékek
A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!