Loading...
Megoldás macska szőrhullás ellen

Megoldás macska-szőrhullás esetén

A macska-szőrhullás normális folyamat a cicáknál. Vajon milyen esetben érdemes már odafigyelni rá? Mikor számít már túlzott szőrhullásnak ez a folyamat?

A macskák szőrhullása gyakori probléma. Sőt általánosan kijelenthetjük, normális folyamat a cicáknál. A macska szőrhullás lehet részleges vagy teljes, a minták pedig változatosak, vagy szimmetrikusak. A szőrhullás területét körülvevő bőr normálisnak tűnhet, de előfordulhat bőrpír, részleges szőr vesztéssel is járhat. Vajon mi állhat a probléma mögött? Mire érdemes figyelni macska szőrhullás esetén?

Megoldás macska szőrhullás ellen

Miért hullik a macskám a szőre?

A macska szőrhullásának több oka is lehet. Okozhatja stressz, allergének, immunrendszeri probléma, fertőzés, rossz táplálás, vagy túl sok, túl kevés élelem. Csak úgy, mint a bőrbetegségek, melyek kiváltó okai számtalan lehet. A gyakori bőrprobléma a macskák esetében a rühösség, paraziták és a gombás betegségek, idegrendszeri probléma, allergia, melyek szőrhullást is okozhatnak.

Idegrendszeri rendellenesség

Gyakran előfordul, hogy a macska szőrhullását idegrendszeri rendellenesség okozza.  A hormonális egyensúlyhiány, különösen a túl sok pajzsmirigy vagy a szervezetben megnövekedett szteroidszint, macska szőrhulláshoz vezethet. Egy másik kevésbé gyakori tényező az öröklődés. A túlzott szőrápolás szintén okozhatnak szőrhullást a macskákban. 

Bőrprobléma 

Ellenőrizzük a cicánk szőrzetét és bőrét. Hiszen gyakran fordul elő cicáknál bolha, vagy egyéb parazita, mely kezelést igényel. Amennyiben bolhákat és a bolhaszennyeződést észlelünk, érdemes állatorvoshoz fordulni. Ha az állatorvos úgy véli, hogy a szőrhullás bőrprobléma következménye, akkor mindenképp kezelést igényel ez a probléma.

Allergia

A bolhák mellett az allergia is okozhat szőrvesztést a cicáknál. Egyes macskáknál rágcsálófekélynek nevezett sebek alakulnak ki, amelyek nagyon veszélyesek lehetnek. A felületi kezelés megoldást jelent, de a megoldást, csak a probléma megszüntetése hozhatja, Ezért a felületi bőrproblémák, szőrvesztés esetén mindenképp javasolt állatorvoshoz fordulni, hiszen, ha megtalálja az orvos a probléma eredetét, akkor sokkal nagyobb hatékonysággal tudja kezelni, megszüntetni.

Nem megfelelő táplálék

Az ember sokszor képes belesni abba a hibába, hogy "csak ez az egy falat, és többet nem kap" alapon nem megfelelő táplálékot adunk cicánknak. Hiszen olyan szépen tud nézni egy cicus, az embernek megszakad a szíve. Viszont, ahogy korábban írtuk. Nekünk embereknek a táplálékunk majd 70 százalékát a szénhidrátok adják. A macska ezzel szemben húsevő állat. Az optimális táplálék számára a kevés szénhidrát bevitel mellett a húsban gazdag élelem. Ugyanakkor az emberekhez képest sokkal több fehérjére és zsírra van szükségük. Ha nem megfelelő táplálékot kap egy cica, gyakran előfordulhat szőrprobléma, mely a helytelen táplálásra hívja fel a figyelmet.

Macska-szőrhullás kezelése

A szőrhullás kapcsán a legkönnyebben kezelhető probléma a bolha. Ha az alopecia bőrbetegség (pl. bőrerózió ), pajzsmirigy-egyensúlyzavar vagy egyéb hormonális egyensúlyhiány miatt következik be, macskagyógyszerek és helyi kezelések állnak rendelkezésre. Ha a macska szőrhullását viselkedési probléma okozza, állatorvosa szorongás elleni gyógyszert írhat fel a macskáknak . A mögöttes probléma kezelése megelőzheti a további szőrhullást.

Petamin emésztés komfort paszta, macska szőrhullás ellen

A Petamin Emésztés Komfort paszta egy ízletes emésztéstámogató táplálékkiegészítő, szőroldó paszta, tele értékes tápanyagokkal és rostokkal. Egyedülálló kombinációja olyan természetes hatóanyagoknak, mint az árpamaláta-kivonat, szárított sörélesztő, glicerin, lecitin, B2-, B7-vitamin, omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj és taurin.

Petamin halkollagén peptidek por, macska-szőrhullás ellen

Elősegíti az egészséges bőr és fényes szőrzet fenntartását. Melyik gazdi ne szeretné, hogy kedvencének egészséges bőre és ragyogóan szép szőrzete legyen? A kollagén ebben is segíthet. A bőr középső, legnagyobb rétege (dermis) elsősorban kollagénből áll, ennek a támogatása a legfontosabb, hogy a macskák kívülről is egészséget sugározzanak.

Kiváló természetes fehérjeforrás. A fehérje az élet legfontosabb építőanyaga. Egy macska étrendjének kb. 20-25%-ban fehérjéből kell állnia. A Petamin Halkollagén Peptidek por 95%-a fehérje, így hatékonyan hozzájárul a macskák napi fehérjeszükségletéhez.

Petamin prémium norvég lazacolaj, macska -szőrhullás ellen

Frissen fogott, fenntartható halászatból származó lazacból készül. Hidegen préselt (vagyis nem finomított), ennek köszönhetően az értékes zsírsavak és egyéb tápanyagok a legkevésbé sem károsodnak.

Koncentráltan, természetes formában tartalmazza a macskák számára esszenciális, azaz nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakat.

Szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen estik át a gyártás teljes ideje alatt.

praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

Forrás

A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal