Loading...
Felelős állattartó vagy?

Felelős állattartó vagy? Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat

Hol fog lakni, mit fog enni, mivel játszik? Ezekre és még sok más kérdésre keressük a választ ebben a cikkben.  Te felelős állattartó vagy?

Mielőtt haza vinnénk újdonsült kisállatunkat, legyen az kiscica, vagy éppen egy édes kiskutya, szükséges elgondolkoznunk azon, hogy milyen felelősséggel jár, ha a családba kisállat kerül. Sokan nem is gondolják, hogy milyen sok, fontos dolgot érdemes átgondolni e kapcsán. Hol fog lakni, mit fog enni, mivel játszik majd? Mire van szüksége? Ezekre és még sok más kérdésre keressük a választ ebben a cikkben.  Vajon te felelős állattartó vagy?

Milyen szempontok alapján választ egy felelős állattartó házi kedvencet?

Ahogy a cikk elején említettük, sok mindenről esik majd szó ebben az írásban a felelős állattartás kapcsán, de legelőször azt érdemes megfontolni, hogy mi alapján válasszunk kisállatot? Milyen életmódot élünk, mennyi időt tudunk eltölteni újdonsült kisálltunkkal, van-e már otthon kisállatunk, vagy ha éppen egy cica a választottunk, akkor érdemes-e a cica mellé egy kutyust haza vinni? Mivel ők pontosan olyan érzékenyek, mint más újszülött, amikor új környezetbe kerülnek, ezért gondosan elő kell készíteni mindent még az újdonsült házi kedvenc érkezése előtt.

Felelős állattartó vagy?
Felelős állattartó

Házi kedvenceink táplálása

Elérkeztünk talán az egyik legnehezebb kérdéshez, mely igazán fontos a felelős állattatás kapcsán. Hogyan, mennyit, mivel tápláljuk kisállatunkat? Legelőször fontos tudatosítani magunkban, hogy minden fajta házi kedvencnek mások az igényei. Vannak kifejezetten nagy étkű és betegesebb fajták, akik más-más táplálást és kiegészítő vitaminokat igényelnek, mint más házi kedvencek. Mi, a Petamin csapata azért dolgozunk minden erőnkből, hogy négylábú barátod hosszú, egészséges és boldog életet éljen. Elkötelezettek vagyunk a tudományosan megalapozott, megbízható, természetes készítmények mellett, továbbá igyekszünk minden kisállat részére megoldást találni.

Mire van szüksége egy kisállatnak?

Hogyan kell felkészülnünk felelős állattartóként egy kisállat érkezésére. Hiszen nem tudhatjuk előre, hogy milyen tulajdonságai lesznek újdonsült családtagunknak.  Apróság vagy óriás, örökmozgó vagy igazi lustaság, házőrző vagy egy bújós öleb lesz. Lehet, hogy egy érzékeny emésztésű kisállatunk lesz, vagy egy nagy mozgásigény kutyus, akinek alapvetően is fontos az ízületeit védeni.   Természetesen egy alap felszerelést mindenképpen beszerezhetünk házikedvencünknek. Fekhely, evő, ivó tál, póráz, vitaminok. Egy állatról pont úgy gondoskodnunk kell, mint mondjuk családtagjainkról. Mindamellett, hogy biztosítjuk számára a megfelelő helyet, élelmet, higiéniai körülményeket, létfontosságú az étrendkiegészítők, vitaminok használata kisállatainknál, csakúgy, mint az embereknél.

Milyen vitaminra van szüksége egy házi kedvencnek?

A kisállatok vitamin és táplálékkiegészítő ellátása ugyancsak sok mindentől függ. Részint fajtájától, életmódjától, körülményeitől, egészségügyi állapotától. Ha képes lenne bárki azt megmondani, hogy milyen vitaminokra lesz szüksége egy újdonsült kisállatnak, akkor sokkal több felelős állattartó és boldogabb kisállat élne. Lehet viszont általánosan meghatározni, hogy bizonyos problémák esetén, mi az, amit ajánlott adni nekik.

Forrás

A Petamin szlogenje: Kutya-macska egészség sok szeretettel. Hiszem, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja, aki zsigeri őszinteségével és kifogyhatatlan kedvességével hű társunk. Én, aki elsősorban kutyatartó, az írás szerelmese, a marketing megszállottja vagyok, meggyőződésem, hogy a kutyák és macskák életminőségét javítva nyújt segítséget minden egyes nap a Petamin.
Ezt láttad már?
Multivitamin táplálékkiegészítő
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal