Loading...
P0100009
Halkollagén  Peptidek por
Minden termék
Petamin

Halkollagén Peptidek por

100% tisztaságú kollagén kutyáknak és macskáknak
200 g por
Újrafelhasznált műanyag
A termék csomagolása környezetbarát kraft zacskóból készült.
A termék karbonlábnyoma: 20,7

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

  • 100% hidrolizált, prémium minőségű halkollagén por (Naticol®)
  • Tökéletesen oldódik, semleges ízzel és illattal rendelkezik
  • Maximális sejtszintű felszívódás és hasznosulás
  • Kiváló természetes fehérjeforrás házi kedvenced számára
  • A kollagén létfontosságú építőeleme a csontoknak, ízületeknek, porcoknak, bőrnek is, valamint az egészséges szőrzetet és emésztést is támogatja
Raktáron
Kiszállítás:
3-4 munkanap
7 990 Ft
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 7 591 Ft. Megtakarítás 799 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 7 191 Ft. Megtakarítás 2 397 Ft.

Támogasd kedvenced egészségét és boldogságát a legjobban hasznosuló kollagénnel!

 

A Petamin Halkollagén Peptidek por a francia Weishardt cég által előállított, prémium minőségű Naticol® BPMG kollagént tartalmazza. A vállalat több mint 175 év tapasztalattal rendelkezik, így méltán világhírű a kollagéngyártás területén.

A gondosan válogatott nyersanyagokat (halbőr, pikkely) gyengéd enzimes eljárással „előemésztik”, vagyis a lehető legkisebb peptidekre bontják. A peptidek kis tömegének és méretének köszönhetően a por könnyen emészthető és gyorsan, közel 100%-ban felszívódik és hasznosul.

Tökéletesen oldódik, semleges íze és illata van, így bármilyen ételhez adagolható. A kutyák és a macskák is könnyedén, nagy örömmel fogyasztják.

 

A kollagén mindenhol jelen van az állatok testében

 

A kollagén a leggyakoribb fehérje kedvenced testében – kb. 30%-a a teljes fehérjemennyiségnek és kb. 70-80%-a a bőrben található fehérjének. De nemcsak a bőrében, valamennyi kötőszövetében ott van: tartószerkezetet képez a szövetei számára, hogy erősek és rugalmasak maradjanak. A kollagén kutyáknak és macskáknak is egyik létfontosságú építőeleme.

Az életkor előrehaladtával azonban a kutyák és macskák kollagéntermelése is csökken, ez pedig ízületi panaszokhoz, bőr- és szőrproblémákhoz és egyéb egészségügyi gondokhoz vezethet.

 

5+1 nyomós érv a Petamin Halkollagén Peptidek por mellett

 

A Petaminnál mi tudjuk, hogy egy gazdinak az a legnagyobb öröm, ha kedvencét egészségesnek és boldognak láthatja. Termékeinkkel segítünk, hogy te biztosítani tudd számára az ehhez szükséges természetes tápanyagokat.

Több kollagéntípus is ismert, de az I-es típus a legfontosabb. Éppen ezért a Petamin Halkollagén Peptidek por is I-es típusú kollagént tartalmaz: ez a csontok fehérjetartalmának 90%-át teszi ki, de döntő eleme többek között a bőrnek, a porcoknak, az inaknak és a szalagoknak is.

 

Íme, 5 nyomós érv, amiért a Petamin Halkollagén Peptidek porral érdemes a kutyák és a macskák étrendjét is kiegészíteni:

 

1. Hozzájárul az erős csontok és egészséges ízületek megőrzéséhez

A kollagén szó szerint elengedhetetlen építőköve a csontoknak, ízületeknek, porcoknak, inaknak és egyéb kötőszöveteknek. Kutatások szerint a kollagén peptidek az ízületi, mozgásszervi bántalmak megelőzését és kezelését is támogathatják, csökkenthetik a mozgászavarokat, növelhetik az ízületi mobilitást.1-5 Ezért kutyák és cicák mindennapi étrendjébe is érdemes beiktatni.

2. Elősegíti az egészséges bőr és fényes szőrzet fenntartását

Melyik gazdi ne szeretné, hogy kedvencének egészséges bőre és ragyogóan szép szőrzete legyen? A kollagén ebben is segíthet. A bőr középső, legnagyobb rétege (dermis) elsősorban kollagénből áll, ennek a támogatása a legfontosabb, hogy a kutyák és macskák kívülről is egészséget sugározzanak.

3. Javítja és támogatja az egészséges emésztést

A kollagén igen gazdag a glicin nevű aminosavban (a Petamin Halkollagén Peptidek porban ebből az aminosavból található a legtöbb). A glicin kulcsfontosságú szerepet játszik az emésztőrendszer egészséges működésében.6 A kollagénben lévő glicin és prolin aminosavak a gyomor-bélrendszer gyulladásai ellen is hasznosak.7 A kollagénnek a gyomorsavtermelés szabályozásában és a gyomor- és bélnyálkahártya felépítésében, védelmében és helyreállításában is fontos szerepe van.8-13

4. Támogatja az immunrendszer normál működését

Az étrendi fehérjéknek és aminosavaknak fontos szerepük van az szervezet védekezőrendszerének megfelelő működésében. Bizonyos aminosavak (például a halkollagénben is megtalálható arginin) bizonyítottan immunerősítő hatással bírnak.14,15

5. Támogatja az egészséges izomműködést

A kollagén – ahogy minden fehérje – aminosavakból épül fel, és az arginin és glicin aminosavak is megtalálhatóak benne. Ezek fontos építőkövei a kreatinnak, egy szerves savnak, amely energiával látja el az izmokat, ezáltal pozitívan hat az izmok tömegére, teljesítményére és erejére.

+1. Kiváló természetes fehérjeforrás

A fehérje az élet legfontosabb építőanyaga. Egy kutya étrendjének kb. 20-25%-ban fehérjéből kell állnia, egy macskának pedig 25-30%-ra is szüksége lehet. A Petamin Halkollagén Peptidek por 95%-a fehérje, így hatékonyan hozzájárul a kutyák és macskák napi fehérjeszükségletéhez.

Hivatkozások

Martí-Angulo S, García-López N, Díaz-Ramos A. Efficacy of an oral hyaluronate and collagen supplement as a preventive treatment of elbow dysplasia. J Vet Sci. 2014;15(4):569-574.

Schunck M, Louton H, Oesser S. The Effectiveness of Specific Collagen Peptides on Osteoarthritis in Dogs-Impact on Metabolic Processes in Canine Chondrocytes. Open J Anim Sci. 2017;7(3):254-266.

Comblain F, Barthélémy N, Lefèbvre M, et al. A randomized, double-blind, prospective, placebo-controlled study of the efficacy of a diet supplemented with curcuminoids extract, hydrolyzed collagen and green tea extract in owner's dogs with osteoarthritis. BMC Vet Res. 2017;13(1):395.

Dar QA, Schott EM, Catheline SE, et al. Daily oral consumption of hydrolyzed type 1 collagen is chondroprotective and anti-inflammatory in murine posttraumatic osteoarthritis. PLoS One. 2017;12(4):e0174705.

5 Dar QA, Maynard RD, Liu Z, et al. Oral hydrolyzed type 1 collagen induces chondroregeneration and inhibits synovial inflammation in murine posttraumatic osteoarthritis. Osteoarthritis Cartilage. 2016;24(1):S532-3.

Wang W, Wu Z, Dai Z, Yang Y, Wang J, Wu G. Glycine metabolism in animals and humans: implications for nutrition and health. Amino Acids. 2013;45(3):463-477.

7 He F, Wu C, Li P, et al. Functions and Signaling Pathways of Amino Acids in Intestinal Inflammation. Biomed Res Int. 2018;2018:9171905.

Lin M, Zhang B, Yu C, et al. L-Glutamate supplementation improves small intestinal architecture and enhances the expressions of jejunal mucosa amino acid receptors and transporters in weaning piglets. PLoS One. 2014;9(11):e111950.

9 Song W, Chen Q, Wang Y, Han Y, Zhang H, Li B. Identification and Structure-Activity Relationship of Intestinal Epithelial Barrier Function Protective Collagen Peptides from Alaska Pollock Skin. Mar Drugs. 2019;17(8):450.

10 Graham MF, Drucker DE, Diegelmann RF, Elson CO. Collagen synthesis by human intestinal smooth muscle cells in culture. Gastroenterology. 1987;92(2):400-405.

11 Niu H, Wang Z, Hou H, Zhang Z, Li B. Protective Effect of Cod (Gadus macrocephalus) Skin Collagen Peptides on Acetic Acid-Induced Gastric Ulcer in Rats. J Food Sci. 2016;81(7):H1807-H1815.

12 Camacho-Luna P, Andrews FM, Keowen ML, et al. The effect of porcine hydrolysed collagen on gastric ulcer scores, gastric juice pH, gastrin and amino acid concentrations in horses. Equine Vet Edu. 2020.

13 Chen Q, Chen O, Martins IM, et al. Collagen peptides ameliorate intestinal epithelial barrier dysfunction in immunostimulatory Caco-2 cell monolayers via enhancing tight junctions. Food Funct. 2017;8(3):1144-1151.

14 Bobeck EA. NUTRITION AND HEALTH: COMPANION ANIMAL APPLICATIONS: Functional nutrition in livestock and companion animals to modulate the immune response. J Anim Sci. 2020;98(3):skaa035.

15 Paßlack N, Kohn B, Doherr MG, Zentek J. Impact of Dietary Protein Concentration and Quality on Immune Function of Cats. PLoS One. 2017;12(1):e0169822.

Adagolás

Ajánlott adagolás (testsúlytól függően):
Kutyáknak Macskáknak
< 10 kg 2 g / nap (1 mokkáskanál) 2 g / nap (1 mokkáskanál)
10-40 kg 4 g / nap (2 mokkáskanál)
> 40 kg 6 g / nap (3 mokkáskanál)

A napi eledelhez keverve javasolt adagolni.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! Emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetétel

Összetevők: 100% hidrolizált halkollagén.

Aminosav összetétel arány (%)
Glicin20,9 %Leucin*2,6 %
Prolin  12,6 %Fenilalanin*2,3 %
Glutaminsav  11,6 % Valin*2,0 %
Hidroxiprolin   10,5 %Izoleucin*1,5 %
Arginin*     8,9 %Hidroxilizin1,5 %
Alanin   8,3 %Hisztidin*1,3 %
Aszparaginsav   5,1 %Metionin*0,8 %
Lizin*  3,5 %Tirozin 0,4 %
Szerin   3,5 %Cisztein + Cisztin0,03 %
Treonin*  2,7 %* Esszenciális aminosavak

Analitikai összetevők: nyers fehérje: 94,8 %, nyers zsír: 0,2 %, nyers rost: < 0,1 %, nyers hamu: 0,35 %.

Megoldás macska-szőrhullás esetén
2022. 11. 14.
Megoldás macska-szőrhullás esetén
A macska-szőrhullás normális folyamat a cicáknál. Vajon milyen esetben érdemes már odafigyelni rá? Mikor számít már túlzott szőrhullásnak ez a folyamat?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
2022. 11. 14.
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
Kutyák esetében bőrproblémák okán a gazdi gyakran felkeresik az állatorvost. 10 leggyakoribb kutya bőrprobléma. Ismerd fel, kezeld őket!
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Macska ízületi gyulladás, megelőzhető probléma?
2022. 11. 14.
Macska ízületi gyulladás, megelőzhető probléma?
Vajon a macska ízületi gyulladás megelőzhető probléma? Mit tehetünk a macskák ízületeinek védelme érdekében?
Ízület Tovább a cikkre
Ízületvédő kutyáknak
2022. 11. 14.
Ízületvédő kutyáknak
Milyen esetben szükséges ízületvédő kutyáknak? Összegyűjtöttünk néhány fontos dolgot, melyet érdemes szem előtt tartani.
Ízület Tovább a cikkre
Legfontosabb tudnivalók a macska emésztéséről
2022. 11. 14.
Legfontosabb tudnivalók a macska emésztéséről
Kevés szénhidrát, húsban gazdag élelem a megfelelő a macskák számára. Fontos tudnivalókat a macskák emésztése kapcsán.
Emésztés Tovább a cikkre
Hamarosan...
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Halkollagén Peptidek por
7 990 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal