Loading...
P0100001
-15%
Junior Complex Multivitamin tabletta
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
-15%
Junior Complex Multivitamin tabletta

Junior Complex Multivitamin tabletta

Komplex támogatás a fejlődő szervezetnek
100 db tabletta

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KÖLYÖKKUTYÁKNAK ÉS KISCICÁKNAK

  • Május 15-től 20-ig Állatszeretet napi akcióban!
  • Komplex támogatás kiskutyák és kiscicák fejlődő szervezetének
  • Szerves kalcium és szerves foszfor az erős, egészséges csontokért és fogakért
  • A-vitamin a sejtek, szövetek és szervek megfelelő növekedéséért és fejlődéséért, a csontok, fogak, izmok, idegrendszer, immunrendszer, látás, bőr és szőrzet egészségéért
  • D-vitamin a csontok, fogak és izomzat fejlődéséért, a sejtosztódás, sejtdifferenciáció és immunrendszer szabályozásáért
  • E-vitamin a sejtek, immunrendszer és szív- és érrendszer egészségéért
  • Javasolt 1-8 hónapos korig, továbbá vemhes és szoptató kutyáknak és macskáknak
  • 100%-ban LAKTÓZMENTES!

Készleten

4 565 Ft
Egységár: 46 Ft/tabletta
5 370 Ft Ár infó
A te megtakarításod: 805 Ft (15%)
Újrahasznosítva
A termék tégelye 100%-ban újrafelhasznált műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 69,6

Lásd el kedvenced az egészséges növekedéshez szükséges tápanyagokkal!

 

Mindenki tudja, hogy életünk első 18 éve a növekedésről és fejlődésről szól – ilyenkor mindennél fontosabb, hogy hozzájussunk a szervezet számára „üzemanyagként” szolgáló tápanyagokhoz. Az állatoknál sincs ez másképp, ők azonban ezt a 18 évet mindössze 8-12 hónapba sűrítik!

Kutyák és macskák esetében is a születést megelőző magzati korszak, valamint a születés utáni 8-12 hónap jelenti életük legkritikusabb időszakát. A sejtek, szövetek és szervek elképesztő sebességgel növekednek: a kölykök agya, csontozata, izomzata, immunrendszere, emésztőrendszere, szőrzete és bőre is napról napra fejlődik.

Egy fejlődő szervezetnek sok-sok energiára (kalóriára), vitaminra és ásványi anyagra van szüksége. Egy kölyökkutya vitamin- és ásványianyag-szükséglete nem ugyanaz, mint egy felnőtté, és ez a macskákra ugyanúgy igaz. A Petamin szakértői csapata ezért fejlesztette ki a Junior Complex Multivitamin tablettát, amely a fejlődő szervezet számára elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazza, méghozzá optimális arányban, jól hasznosuló formában.

A Petamin Junior Complex Multivitamin laktózt NEM tartalmaz!

 

Mikor javasolt az étrend Petamin Junior Complex Multivitamin tablettával történő kiegészítése?

 

A Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta kölyökkorban lévő kutyáknak és cicáknak egyaránt javasolt, legfőképpen életük legintenzívebb növekedési szakaszában, 1-8 hónapos korig. Emellett vemhes és szoptató kutyáknak és macskáknak is rendkívül hasznos, nemcsak az anya, de egyúttal a fejlődésben lévő magzat és a szopó kölyök szervezetének támogatására is.

 

A Petamin Junior Complex Multivitamin tabletta összetevői

 

Szerves kalcium és szerves foszfor

A Petamin Junior Complex Multivitamin tablettánként 140 mg szerves kalciumot és 100 mg szerves foszfort tartalmaz. Kutatások igazolják, hogy az ásványi anyagok (és nyomelemek) felszívódása és biológiai hasznosulása a szerves kötésű vegyületekből magasabb, mint a szervetlen sókból.1

A kalcium és a foszfor is létfontosságú ásványi anyag. Biztosítják a normális csont- és fogfejlődést, alapvetőek az erős, egészséges csontozat és fogazat fenntartásához.2 A kalcium a véralvadásban, az enzimaktivitásban, az izmok és idegek működésében és a hormontermelésben is szerepet játszik.3 A foszfor részt vesz az energiatermelésben és fontos építőeleme a sejtek genetikai kódját hordozó RNS-nek és DNS-nek.4

A tablettában 1,4:1 a kalcium-foszfor arány, mivel állatorvosok és szakértők ajánlása szerint is ez biztosítja a kiegyensúlyozott ásványianyag-ellátást a növekedésben lévő, vemhes, illetve szoptató kutyák és macskák számára.5

 

A-vitamin

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely nélkülözhetetlen szerepet játszik a látásban, a szaporodásban, a fizikai növekedésben és fejlődésben, a sejtosztódásban és sejtdifferenciációban, valamint a szövetek, szervek és szervrendszerek kialakulásában.6,7

Szükséges a fogak, karmok, szőrzet, csontok és mirigyek növekedéséhez és fenntartásához, védi a sejteket az oxidatív stresszel szemben és serkenti a fehérvérsejtek termelődését és aktivitását is, így fontos szerepe van az immunválaszban, a kórokozók okozta fertőzések megelőzésében.7,8

Hiánya kölykök esetében növekedési és fejlődési problémákhoz, izomgyengeséghez, idegrendszeri rendellenességekhez, látásproblémákhoz, fertőzésekre való fogékonysághoz, a bőr és a szőrzet rossz egészségi állapotához vezet.9

 

D-vitamin

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amelynek elsődleges forrása kutyák és macskák esetén az étrend. Egyik legfontosabb feladata, hogy szabályozza a kalcium és a foszfor anyagcseréjét, így támogatja az erős, egészséges csontozat és fogazat fejlődését és fenntartását.2

A D-vitamin-anyagcseretermékek a kutyák és macskák szervezetének számos élettani funkciójára hatással vannak, például a bőr egészségére, a sejtosztódás és sejtdifferenciáció szabályozására is.10 Az izmok és az idegek megfelelő működéséhez is szükséges, és az immunsejtek többségén vannak D-vitamin receptorok, így az immunrendszer normál működésében is szerepe van.11-13

Ha egy növekvő kiskutya vagy kiscica étrendjében nincs elegendő D-vitamin, az komoly fejlődési zavarokat, letargiát, izomgyengeséget, csontrendszeri elváltozásokat (angolkór) okozhat.9

 

E-vitamin

Az E-vitamin fontos, zsírban oldódó antioxidáns, amely a sejtmembránokban, a vérplazmában és a szövetekben semlegesíti a szabad gyököket.14 A szabad gyökök többek között normális anyagcsere-folyamatok, stressz vagy betegség hatására keletkeznek – oxidatív stresszt okoznak, ezzel károsítják a sejteket.

Kutatások alapján kölyökkutyáknál és -cicáknál is segíti az immunműködés javítását, segít meghosszabbítani a vörösvérsejtek élettartamát, támogatja a keringési rendszer, a bőr és a szőrzet egészségét.15-20 Az E-vitamin együttműködik a szelénnel, kölcsönösen erősítik egymás antioxidáns hatását.

Akárcsak az A- és D-, az E-vitamin is egy létfontosságú kölyökkutya vitamin, illetve kölyökmacska vitamin. Hiánya az izomzat és a szemek degenerációjához, immungyengeséghez, termékenységi problémákhoz vezethet.9

 

Biztosítsd kedvencednek a legfontosabb vitaminokat és ásványi anyagokat, hogy megfelelően fejlődjön és napjai aktívan, egészségben és boldogságban teljenek!

Hivatkozások

1 Goff JP. Invited review: Mineral absorption mechanisms, mineral interactions that affect acid-base and antioxidant status, and diet considerations to improve mineral status. J Dairy Sci. 2018;101(4):2763-2813.

2 Stockman J, Villaverde C, Corbee RJ. Calcium, Phosphorus, and Vitamin D in Dogs and Cats: Beyond the Bones. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2021;51(3):623-634.

3 msdvetmanual.com/dog-owners/metabolic-disorders-of-dogs/disorders-of-calcium-metabolism-in-dogs

4 veterinary-practice.com/article/the-roles-of-calcium-and-phosphorus

5 FEDIAF. Nutritional Guidelines For Complete and Complementary Pet Food for Cats and Dogs. Bruxelles: European Pet Food Industry Federation; 2020.

6 Green AS, Fascetti AJ. Meeting the Vitamin A Requirement: The Efficacy and Importance of β-Carotene in Animal Species. ScientificWorldJournal. 2016;2016:7393620.

7 He X, Li Y, Li M, et al. Hypovitaminosis A coupled to secondary bacterial infection in beef cattle. BMC Vet Res. 2012;8:222.

8 Zicker SC, Wedekind KJ, Jewell DE. Antioxidants in veterinary nutrition. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1183-v.

9 National Research Council. Your Dog’s Nutritional Needs: A Science-Based Guide for Pet Owners. Washington, DC: National Academies Press, 2006, p 6.

10 Zafalon RVA, Risolia LW, Pedrinelli V, et al. Vitamin D metabolism in dogs and cats and its relation to diseases not associated with bone metabolism. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2020;104(1):322-342.

11 Girgis CM, Clifton-Bligh RJ, Hamrick MW, Holick MF, Gunton JE. The roles of vitamin D in skeletal muscle: form, function, and metabolism. Endocr Rev. 2013;34(1):33-83.

12 Helde-Frankling M, Björkhem-Bergman L. Vitamin D in Pain Management. Int J Mol Sci. 2017;18(10):2170.

13 Maggini S, Wintergerst ES, Beveridge S, Hornig DH. Selected vitamins and trace elements support immune function by strengthening epithelial barriers and cellular and humoral immune responses. Br J Nutr. 2007;98 Suppl 1:S29-S35.

14 Jewell DE, Toll PW, Wedekind KJ, Zicker SC. Effect of increasing dietary antioxidants on concentrations of vitamin E and total alkenals in serum of dogs and cats. Vet Ther. 2000;1(4):264-272.

15 Lewis ED, Meydani SN, Wu D. Regulatory role of vitamin E in the immune system and inflammation. IUBMB Life. 2019;71(4):487-494.

16 O'Brien T, Thomas DG, Morel PC, Rutherfurd-Markwick KJ. Moderate dietary supplementation with vitamin E enhances lymphocyte functionality in the adult cat. Res Vet Sci. 2015;99:63-69.

17 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-v.

18 Plevnik Kapun A, Salobir J, Levart A, Tavčar Kalcher G, Nemec Svete A, Kotnik T. Vitamin E supplementation in canine atopic dermatitis: improvement of clinical signs and effects on oxidative stress markers. Vet Rec. 2014;175(22):560.

19 Jewell DE, Yu S, Joshi DK. Effects of serum vitamin E levels on skin vitamin E levels in dogs and cats. Vet Ther. 2002;3(3):235-243.

20 Lang E, Lang F. Triggers, inhibitors, mechanisms, and significance of eryptosis: the suicidal erythrocyte death. Biomed Res Int. 2015;2015:513518.

Ajánlott adagolás:
1 éves korig1 tabletta (1 g) / 10 ttkg*/ nap
Vemhesség / illetve szoptatás alatt2 tabletta (2 g) / 10 ttkg*/ nap 

* testtömeg-kilogramm

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány és nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nettó tömeg: 100 g

Származási hely: EU

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetevők: dikalcium-foszfát, mikronizált szója, dimagnézium-foszfát, kalcium-karbonát, talkum, magnézium-sztearát, 
sertés zselatin, szacharóz, kukorica keményítő-keverék.

Aktív összetevők (takarmányozási adalékanyagok) tablettánként
Antioxidánsok – Vitaminok
(NE=nemzetközi egység)
A-vitamin (3a672a)250 NE
D3-vitamin (3a671)200 NE
E-vitamin (3a700) 0,15 NE
Analitikai összetevők
Kalcium151 mg / g (15,1 %)
Foszfor 126 mg / g (12,6 %)
Nátrium1,8 mg / g (0,18 %)
Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá?
2022. 08. 09.
Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá?
Táplálás, vitaminok, kiegészítők, ízületvédelem, fejlődésben levő szervezet támogatása. Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá? Mutatjuk.
Életmód Tovább a cikkre
Emberi vitamin, gyógyszer kutyáknak és macskáknak: adhatok, nem adhatok?
2022. 05. 23.
Emberi vitamin, gyógyszer kutyáknak és macskáknak: adhatok, nem adhatok?
Vajon adhatok embereknek szánt készítményeket bundás barátomnak? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a téma kapcsán.
Életmód Tovább a cikkre
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
2022. 05. 09.
Problémát jelent egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak?
Sokszor kihívást jelenthet egy tabletta beadása kutyádnak vagy macskádnak, hiszen a szemfüles négylábúak azonnal kiszúrják. Tippek, tanácsok.
Életmód Tovább a cikkre
Kölyökmacska gondozása: 4 fontos dolog a nagyszerű kezdéshez
2022. 04. 26.
Kölyökmacska gondozása: 4 fontos dolog a nagyszerű kezdéshez
Kicsit bizonytalan vagy miként kezdj hozzá egy kölyökmacska gondozásához? Íme 4 fontos dolog a nagyszerű kezdéshez.
Junior Tovább a cikkre
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
2022. 04. 25.
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Milyen vitaminokra/kiegészítőkre, mikor van szüksége kisállatunknak? Íme 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Junior Tovább a cikkre
Probiotikum hasfájós kutyáknak
2022. 04. 05.
Probiotikum hasfájós kutyáknak
Mi az a probiotikum? Vajon szüksége van-e a kutyáknak probiotikumra? Mikor érdemes használni? Probiotikum hasfájós kutyáknak.
Emésztés Tovább a cikkre
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
2022. 04. 05.
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
A kutyák táplálásánál érdemes odafigyelni,  néhány szabályt betartani, fontos tudni, hogy milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak.
Életmód Tovább a cikkre
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Junior Complex Multivitamin tabletta
4 565 Ft
5 370 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal