Loading...
P0100006
Prémium Norvég Lazacolaj
Ezeket a kiegészítő termékeket ajánljuk még vásárlásod mellé
Prémium Norvég Lazacolaj

Prémium Norvég Lazacolaj

Hidegen préselt lazacolaj kutyáknak és macskáknak
500 ml olaj

PRÉMIUM TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ KUTYÁKNAK ÉS MACSKÁKNAK

 • 100%-ban természetes és tiszta, hidegen préselt lazacolaj
 • Friss, fenntartható halászatból származó norvég lazacból
 • Gazdag esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakban
 • Javasolt vedlési időszakban, szőr- és bőrproblémák, allergia esetén
 • Támogatja az immunrendszer, ízületek, szív- és érrendszer egészségét
 • A praktikus pumpának köszönhetően könnyen adagolható

Készleten

5 790 Ft
Egységár: 11580 Ft/l
2 db vásárlása esetén 5% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 5 501 Ft. Megtakarítás 579 Ft.
3 db vásárlása esetén 10% kedvezményt kapsz.
Kedvezményes ár darabonként 5 211 Ft. Megtakarítás 1 737 Ft.
Újrahasznosítva
A termék tégelye újrafelhasználható műanyagból készült. A termék karbonlábnyoma: 104 g

Nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavak kedvencednek a lehető legtisztább forrásból!

 

A kutyák és a macskák csodálatos lények: sok-sok örömöt és remek társaságot nyújtanak nekünk, elűzik a mindennapi stresszt, sőt, még szívünk egészségére is jó hatással vannak.1-3 Érthető módon minden gazdi arra vágyik, hogy kedvence minél hosszabb ideig, jó egészségben vele lehessen. ❤️

A Petamin csapata azért dolgozik, hogy ez a vágy számodra is valóra váljon. Ehhez a legkiválóbb minőségű tápanyagokat biztosítjuk és pontosan ilyen a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj is!

A hal rendkívül tápláló és egészséges része négylábú barátaink étrendjének is. A lazacolaj nemcsak egyik legjobb természetes forrása a kutyák és macskák egészségét sokoldalúan támogató omega-3 és omega-6 zsírsavaknak, de az eledelbe keverve igazi ínyencség is az állatok számára!

 

5 ok, amiért a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj a legjobb választás:

 

 1. Frissen fogott, fenntartható halászatból származó lazacból készül. A Fenntarthatósági Világszervezet „Friend of the Sea” (A tenger barátja) tanúsítványával rendelkezik.
 2. Hidegen préselt (vagyis nem finomított), ennek köszönhetően az értékes zsírsavak és egyéb tápanyagok a legkevésbé sem károsodnak.
 3. Koncentráltan, természetes formában tartalmazza a kutyák és macskák számára esszenciális, azaz nélkülözhetetlen omega-3 és omega-6 zsírsavakat.
 4. Szennyeződésektől garantáltan mentes, szigorú minőség-ellenőrzésen estik át a gyártás teljes ideje alatt. Megfelel a GMP+FSA nemzetközi szabvány követelményeinek.
 5. A praktikus pumpának köszönhetően rendkívül könnyen adagolható.

 

Miért van mindenképp szüksége a kedvencednek omega-3 és -6 zsírsavakra?

 

Zsírra minden állatnak szüksége van és nemcsak azért, mert finomabbá teszi az ételeket: energiát biztosít, létfontosságú építőköve a sejtmembránoknak, elengedhetetlen a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, az agyműködéshez, a bőr és a szőrzet egészségéhez.

Fontos tudni azonban, hogy nem minden zsír egyforma! Ahogyan minden emlős, így a kutyák és a macskák is képesek telített és egyszeresen telítetlen zsírsavak előállítására. A többszörösen telítetlen omega-3 és omega-6 zsírsavak viszont esszenciálisak, azaz nélkülözhetetlenek számukra.4-6

Mivel kedvenced szervezete nem vagy csak rendkívül korlátozott mennyiségben képes előállítani ezeket a zsírsavakat, ezért gazdiként a te felelősséged, hogy étrendje által biztosítsd számára. Jó hír, hogy a lazacolaj kutyáknak és macskáknak is igen kiváló omega-forrás!

 

A lazacolajban található omega-zsírsavak jótékony hatásai

 

A lazacolajban található omega-3 (EPA és DHA) zsírsavakból kutatások alapján rendkívül hatékony gyulladáscsökkentő anyagok keletkeznek a kutyák és a macskák szervezetében is.7 Eddigi kutatási eredmények alapján az omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak a sejtszintű egészségben és az immunrendszer normál működésében, valamint az ízületek, a szív- és érrendszer, a vese, a bőr és a szőrzet egészségének fenntartásában.4,6,8-28

A DHA zsírsavak megfelelő bevitele különösen nagy jelentőséggel bír kölyökkorban, ugyanis elengedhetetlen az agy, az idegrendszer és a szem optimális fejlődéséhez, illetve általában véve a megfelelő növekedéshez.29-32 Kutatások kimutatták, hogy a sok DHA zsírsavat fogyasztó kölyök és felnőtt kutyák jobban viselkednek és könnyebben nevelhetőek.33,34 Sőt, a DHA idős kutyáknál is javíthat a viselkedésen.35

Az omega-3 zsírok a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásához is hozzájárulhatnak, csökkenthetik a szívritmuszavar kockázatát, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásukkal védik a szív- és érrendszer egészségét.7,36-38 A megnövelt omega-3-bevitel segítheti a vércukor kontrollt és csökkentheti az inzulinrezisztenciát.7,39,40 Az omega-3 zsírsavakban gazdag étrend hozzájárulhat az elhízás és a cukorbetegség megelőzéséhez, kezeléséhez is.7,41-43

A lazacolajban található omega-6 zsírsavak kutatások alapján támogatják a megfelelő növekedést és fejlődést, fontos szerepet játszanak a termékenységben és szaporodásban, az immunrendszer normál működésében, illetve az egészséges bőr és szőrzet fenntartásában.4-6,8,44,45

Az omega-6-hiány súlyvesztéshez, bőr- és szőrproblémákhoz (pl. ekcéma, bőrszárazság, durva, fénytelen szőrzet, szőrhullás), fertőzésekre való fogékonysághoz, szaporodási problémákhoz és a növekedés visszamaradásához is vezethet.4

 

A lazacolaj további jótékony hatásai

 

A lazacolaj kutyáknak és macskáknak az emésztés és tápanyagfelszívódás javításában is segíthet. Omega-zsírsavainak köszönhetően az emésztőrendszerben gyulladáscsökkentő hatást fejt ki, ezért a gyomor-bélrendszert érintő gyulladásos problémák esetén is hasznos lehet. Macskáknál segíthet a szőrlabdák megelőzésében, eltávolításában.

Számos kutatás vizsgálta a lazac- és egyéb halolajak, illetve az ezekben található többszörösen telítetlen zsírsavak hatását a kutyák és macskák allergiás bőrbetegségeire. A gyulladáscsökkentő omega-zsírsavakban gazdag lazacolaj segítséget nyújthat az allergia tüneteinek enyhítésében, a bőr állapotának javításában, a bőrgyulladás, hámlás és viszketés megszüntetésében.6,28

 

Mikor ajánlott a Petamin Prémium Norvég Lazacolaj használata?

 

A lazacolaj kutyáknak és macskáknak egyaránt hasznos, kortól, nemtől vagy fajtától függetlenül.

Léteznek azonban bizonyos élethelyzetek, amikor kifejezetten előnyös kedvenced mindennapi étrendjének lazacolajjal történő kiegészítése:

 • növekedés időszaka
 • vedlési időszak
 • ízületi panaszok
 • gyulladásos állapotok
 • bőr- és szőrproblémák (pl. ekcéma, szőrhiány, korpás bőr)
 • magas vérnyomás vagy koleszterinszint
 • allergiás tünetek
 • legyengült immunrendszer
 • betegség, műtét utáni lábadozás

Hivatkozások

Allen K, Blascovich J, Mendes WB. Cardiovascular reactivity and the presence of pets, friends, and spouses: the truth about cats and dogs. Psychosom Med. 2002;64(5):727-739.

2 Schreiner PJ. Emerging Cardiovascular Risk Research: Impact of Pets on Cardiovascular Risk Prevention. Curr Cardiovasc Risk Rep. 2016;10(2):8.

3 Krittanawong C, Kumar A, Wang Z, Jneid H, Virani SS, Levine GN. Pet Ownership and Cardiovascular Health in the US General Population. Am J Cardiol. 2020;125(8):1158-1161.

4 National Research Council. Fats and fatty acids. Nutrient Requirements of Dogs and Cats. Washington, DC: The National Academies Press, 2006, pp 81-110.

5 Bauer JJE. Essential fatty acid metabolism in dogs and cats. Rev Bras Zootec. 2008;37(SPE):20–27.

6 Biagi G, Mordenti AL, Cocchi M, Mordenti A. The role of dietary omega-3 and omega-6 essential fatty acids in the nutrition of dogs and cats: a review. Prog Nutr. 2004;6(2):97-107.

7 Bauer JE. Therapeutic use of fish oils in companion animals. J Am Vet Med Assoc. 2011;239(11):1441-1451.

Case LP, Daristotle L, Hayek MG, Raasch MF. Canine and feline nutrition: a resource for companion animal professionals (3rd ed.). Maryland Heights, MO: Mosby, 2011.

9 Byrne KP, Campbell KL, Davis CA, Schaeffer DJ, Troutt HF. The effects of dietary n-3 vs. n-6 fatty acids on ex-vivo LTB4 generation by canine neutrophils. Vet Dermatol. 2000;11(2):123-131.

10 Filburn C, Griffin D. Effects of supplementation with a docosahexaenoic acid- enriched salmon oil on total plasma and plasma phospholipid fatty acid composition in the cat. Int J Appl Res Vet Med. 2005;3(2):116–123.

11 Vaughn DM, Reinhart GA, Swaim SF, et al. Evaluation of effects of dietary n-6 to n-3 fatty acid rations on leukotriene B synthesis in dog skin and neutrophils. Vet Dermatol. 1994;5(4):163-173.

12 Corbee RJ. Obesity in show dogs. J Anim Physiol Anim Nutr (Berl). 2013;97(5):904-910.

13 Lascelles BD, DePuy V, Thomson A, et al. Evaluation of a therapeutic diet for feline degenerative joint disease. J Vet Intern Med. 2010;24(3):487-495.

14 Roush JK, Cross AR, Renberg WC, et al. Evaluation of the effects of dietary supplementation with fish oil omega-3 fatty acids on weight bearing in dogs with osteoarthritis. J Am Vet Med Assoc. 2010;236(1):67-73.

15 Roush JK, Dodd CE, Fritsch DA, et al. Multicenter veterinary practice assessment of the effects of omega-3 fatty acids on osteoarthritis in dogs [published correction appears in J Am Vet Med Assoc. 2010 Jun 1;236(11):1191]. J Am Vet Med Assoc. 2010;236(1):59-66.

16 Freeman LM, Rush JE. Nutrition and cardiomyopathy: lessons from spontaneous animal models. Curr Heart Fail Rep. 2007;4(2):84-90.

17 Slupe JL, Freeman LM, Rush JE. Association of body weight and body condition with survival in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 2008;22(3):561-565.

18 Freeman LM, Rush JE, Kehayias JJ, et al. Nutritional alterations and the effect of fish oil supplementation in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 1998;12(6):440-448.

19 Smith CE, Freeman LM, Rush JE, Cunningham SM, Biourge V. Omega-3 fatty acids in Boxer dogs with arrhythmogenic right ventricular cardiomyopathy. J Vet Intern Med. 2007;21(2):265-273.

20 Brown SA. Effects of dietary lipids on renal function in dogs and cats. Compend Contin Educ Pract Vet. 1999;21(Suppl K):11–14.

21 Plantinga EA, Everts H, Kastelein AM, Beynen AC. Retrospective study of the survival of cats with acquired chronic renal insufficiency offered different commercial diets. Vet Rec. 2005;157(7):185-187.

22 Brown SA, Brown CA, Crowell WA, et al. Beneficial effects of chronic administration of dietary omega-3 polyunsaturated fatty acids in dogs with renal insufficiency. J Lab Clin Med. 1998;131(5):447-455.

23 Brown SA, Brown CA, Crowell WA, et al. Effects of dietary polyunsaturated fatty acid supplementation in early renal insufficiency in dogs. J Lab Clin Med. 2000;135(3):275-286.

24 Lechowski R, Sawosz E, Kluciński W. The effect of the addition of oil preparation with increased content of n-3 fatty acids on serum lipid profile and clinical condition of cats with miliary dermatitis. Zentralbl Veterinarmed A. 1998;45(6-7):417-424.

25 Logas D, Kunkle GA. Double-blinded crossover study with marine oil supplement containing high-dose eicosapentaenoic acid for the treatment of canine pruritus skin disease. Vet Dermatol. 1994;5(3):99-104.

26 Harvey RG. A blinded, placebo-controlled study of the efficacy of borage seed oil and fish oil in the management of canine atopy. Vet Rec. 1999;144(15):405-407.

27 Scott DW, Miller WH Jr, Reinhart GA, Mohammed HO, Bagladi MS. Effect of an omega-3/omega-6 fatty acid-containing commercial lamb and rice diet on pruritus in atopic dogs: results of a single-blinded study. Can J Vet Res. 1997;61(2):145-153.

28 Magalhães TR, Lourenço AL, Gregório H, Queiroga FL. Therapeutic Effect of EPA/DHA Supplementation in Neoplastic and Non-neoplastic Companion Animal Diseases: A Systematic Review. In Vivo. 2021;35(3):1419-1436.

29 Pawlosky RJ, Denkins Y, Ward G, Salem N Jr. Retinal and brain accretion of long-chain polyunsaturated fatty acids in developing felines: the effects of corn oil-based maternal diets. Am J Clin Nutr. 1997;65(2):465-472.

30 Waldron MK, Spencer AL, Bauer JE. Role of long-chain polyunsaturated n-3 fatty acids in the development of the nervous system of dogs and cats. J Am Vet Med Assoc. 1998;213(5):619-622.

31 Zicker SC, Jewell DE, Yamka RM, Milgram NW. Evaluation of cognitive learning, memory, psychomotor, immunologic, and retinal functions in healthy puppies fed foods fortified with docosahexaenoic acid-rich fish oil from 8 to 52 weeks of age. J Am Vet Med Assoc. 2012;241(5):583-594.

32 Hadley KB, Bauer J, Milgram NW. The oil-rich alga Schizochytrium sp. as a dietary source of docosahexaenoic acid improves shape discrimination learning associated with visual processing in a canine model of senescence. Prostaglandins Leukot Essent Fatty Acids. 2017;118:10-18.

33 Beynen AC. Brain food for puppies. Creature Companion. 2017;10(1):36-38.

34 McGowan RTS. Oiling the brain or cultivating the gut: impact of diet on anxious behavior in dogs. in Proceedings. Nestlé Purina Companion Animal Nutrition Summit. 2016:87-93.

35 Dodd CE, Zicker SC, Jewell DE, et al. Can a fortified food affect the behavioral manifestations of age-related cognitive decline in dogs? Vet Med. 2003;98(5):396-408.

36 Freeman LM. Beneficial effects of omega-3 fatty acids in cardiovascular disease. J Small Anim Pract. 2010;51(9):462-470.

37 Laurent G, Moe G, Hu X, et al. Long chain n-3 polyunsaturated fatty acids reduce atrial vulnerability in a novel canine pacing model. Cardiovasc Res. 2008;77(1):89-97.

38 Freeman LM, Rush JE, Kehayias JJ, et al. Nutritional alterations and the effect of fish oil supplementation in dogs with heart failure. J Vet Intern Med. 1998;12(6):440-448.

39 González-Périz A, Horrillo R, Ferré N, et al. Obesity-induced insulin resistance and hepatic steatosis are alleviated by omega-3 fatty acids: a role for resolvins and protectins. FASEB J. 2009;23(6):1946-1957.

40 Nettleton JA, Katz R. n-3 long-chain polyunsaturated fatty acids in type 2 diabetes: a review. J Am Diet Assoc. 2005;105(3):428-440.

41 Laflamme DP. Understanding and managing obesity in dogs and cats. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1283-vii.

42 Noorland M. Prophylactic and supportive supplementation of omega-3 fatty acids in diabetic cats. Ghent: Ghent University; 2015.

43 Abdissa D. Purposeful Review to Identify the Benefits, Mechanism of Action and Practical Considerations of Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acid Supplementation for the Management of Diabetes Mellitus. Nutr Diet Suppl. 2021;13:53-65.

44 Saker KE. Nutrition and immune function. Vet Clin North Am Small Anim Pract. 2006;36(6):1199-1224.

45 Gross KL, Yamka RM, Choo C, et al. Macronutrients. In: Hand MS, Thatcher CD, Remillard RL, et al. (eds). Small Animal Clinical Nutrition (5th ed.). Topeka, KS: Mark Morris Institute, 2010, pp 96-105.

Ajánlott adagolás:
Kistestű kutyáknak2 ml (1 pumpálás) / nap
Közepes testű kutyáknak 10 ml (5 pumpálás) / nap
Nagytestű kutyáknak 14 ml (7 pumpálás) / nap
Macskáknak1 ml (1/2 pumpálás) / 2 ttkg* / nap

* testtömeg-kilogramm

Felhasználása 8 hetes kúrákban javasolt.

Ellenjavallat: Fennálló hasmenés ideje alatt.

Figyelmeztetések: A termék kiegészítő takarmány, mely nem helyettesíti az esetlegesen szükséges állatorvosi kezelést és a megfelelő, kiegyensúlyozott étrendet! A termék emberi fogyasztásra nem alkalmas! Száraz, hűvös helyen tárolandó.

Nyilvántartási szám: HU 20 8 00010

Összetevők: 99,7% lazacolaj, 0,3% természetes antioxidánsok.

Átlagos tápérték 100 g-ban
Energia 3,78 MJ / 903 kcal 
Esszenciális zsírsavak
Omega-3 zsírsavak 13-17 %
   ebből EPA (20:5)2-3 %
   ebből DHA (22:6)3,5-5 %
Omega-6 zsírsavak 13-16%

Analitikai összetevők: nyers zsír: < 99,9 %, nyers rost: < 1,7 %, nyers fehérje: 0,6 %, nyers hamu: < 0,1 %.

Túlsúlyos kutya? 5 pontban szedtük össze a megoldást
2022. 08. 17.
Túlsúlyos kutya? 5 pontban szedtük össze a megoldást
Túlsúlyos kutya? Hogyan őrizhető meg az egészséges testsúly, megfelelő tápanyagbevitel és emésztés mellett? Eláruljuk!
Életmód Tovább a cikkre
Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá?
2022. 08. 09.
Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá?
Táplálás, vitaminok, kiegészítők, ízületvédelem, fejlődésben levő szervezet támogatása. Kölyökkutya vitamin: miért van szükség rá? Mutatjuk.
Életmód Tovább a cikkre
Kutya és cica egy háztartásban?
2022. 04. 29.
Kutya és cica egy háztartásban?
Kutya és cica egy háztatásban? Az alábbi cikkben minden fontos tudnivalót megtalálsz a békés együttéléshez.
Kutya és cica Tovább a cikkre
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
2022. 04. 14.
Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Túl száraz, sebes bőr, túlzott vedlés? Milyen esetben szorul kezelésre bundás barátunk? Mit tehetünk kutya szőrhullás ellen?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Macska ízületi gyulladás, megelőzhető probléma?
2022. 04. 13.
Macska ízületi gyulladás, megelőzhető probléma?
Vajon a macska ízületi gyulladás megelőzhető probléma? Mit tehetünk a macskák ízületeinek védelme érdekében?
Ízület Tovább a cikkre
Megoldás macska-szőrhullás esetén
2022. 04. 20.
Megoldás macska-szőrhullás esetén
A macska-szőrhullás normális folyamat a cicáknál. Vajon milyen esetben érdemes már odafigyelni rá? Mikor számít már túlzott szőrhullásnak ez a folyamat?
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
2022. 04. 25.
3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Milyen vitaminokra/kiegészítőkre, mikor van szüksége kisállatunknak? Íme 3 Petamin készítmény, hogy minden kölyökkutya egészséges legyen
Junior Tovább a cikkre
Kutya etikett, amit nem csak az újdonsült gazdiknak érdemes betartani
2022. 05. 10.
Kutya etikett, amit nem csak az újdonsült gazdiknak érdemes betartani
Egy újdonsült gazdi rengeteg új szabállyal szembesül. Íme 3 fontos dolog, amit mindenképp tarts szem előtt. Nemcsak újdonsült gazdiknak.
Életmód Tovább a cikkre
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
2022. 04. 05.
Milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak?
A kutyák táplálásánál érdemes odafigyelni,  néhány szabályt betartani, fontos tudni, hogy milyen ételeket nem adhatunk kutyánknak.
Életmód Tovább a cikkre
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
2022. 04. 19.
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
Kutyák esetében bőrproblémák okán a gazdi gyakran felkeresik az állatorvost. 10 leggyakoribb kutya bőrprobléma. Ismerd fel, kezeld őket!
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
2022. 04. 19.
10 gyakori kutya bőrprobléma-ismerd fel, előzd meg és kezeld őket!
Kutyák esetében bőrproblémák okán a gazdi gyakran felkeresik az állatorvost. 10 leggyakoribb kutya bőrprobléma. Ismerd fel, kezeld őket!
Szőr és bőr védelme Tovább a cikkre
Hamarosan...
Kapcsolódó termékeink
Ingyenes tanulmányok letöltése
Hasznos tudnivalók és szakértői tanácsok, külön kutya- és cicagazdiknak is. Add meg az adataid, válassz tanulmányt, és máris küldjük neked a tudásanyagot!
Tanulmányok
Tanulmányok
Prémium Norvég Lazacolaj
5 790 Ft
Petamin Facebook oldal Petamin Instagram oldal